Petak, 20.12.2013.

22:00

Tadić: Neću da kršim Statut DS

Počasni predsednik DS Boris Tadić izjavio je da je svako obraćanje putem medija drugim članovima Demokratske stranke kršenje statuta DS i da on to neće činiti.

Izvor: Danas

Default images

Tadić je u pisanoj izjavi dostavljenoj Danasu tako odgovorio na Đilasov apel da treba jasno da kaže želi li da bude predsednik.

"Svako moje obraćanje putem medija drugim članovima Demokratske stranke, pa i predsedniku stranke, predstavljalo bi direktno kršenje Statuta DS. Takva vrsta komunikacije nije dozvoljena statutom od osnivanja stranke do danas".

Dragan Đilas je juče rekao da "Boris Tadić treba da iskreno kaže da li želi da bude predsednik stranke".

U pisanoj izjavi Tadić je istakao da, kada je reč o pitanju njegovog budućeg angažovanja u politici, koje se u poslednje vreme postavlja u medijima, "više puta sam nedvosmisleno rekao da modalitet tog angažovanja neće biti diktiran mojim željama, već potrebama i okolnostima koje diktira politička realnost". Na pitanje kakva je, onda, njegova procena okolnosti i političke realnosti, Tadić nas je ostavio bez odgovora.

I Dragan Šutanovac, funkcioner DS za kojeg se u medijima uveliko spekuliše da učestvuje u pokušajima obaranja Dragana Đilasa, odbio je juče da za Danas da komentariše izjavu predsednika DS rečima: "Ne želim da komentarišem u javnosti unutrašnja događanja u DS". On je, međutim, dodao i da ne učestvuje u inicijativi za prikupljanje potpisa za zakazivanje vanredne stranačke skupštine.

Šef poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije Borislav Stefanović za Danas kaže da ne želi da komentariše "pobunu" unutar stranke, odnosno da je predsednik stranke Dragan Đilas sve rekao i da su dalji komentari izlišni.

Danas navodi da su izjavu Dragana Đilasa da postoji peticija za zakazivanje vanredne skupštine u DS, a da su u tom poslu "najaktivniji Slobodan Homen i Vladislav Jovanović", odbili da komentarišu prozvani Homen i Jovanović.

List piše da se Homen nije odazvao pozivima Danasa, a da je Jovanović, narodni poslanik DS iz Prokuplja i bivši predsednik te opštine, kratko rekao: "Ne želim javno da komentarišem unutarstranačka pitanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: