Tadić: Nećemo odgovoriti istim merama na embargo

Izvor: TvojPortal.com, 21.Jul.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nećemo odgovoriti istim merama na embargo

/press online/ Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da Beograd neće istim merama odgovoriti na odluku prištinskih vlasti da uvedu embargo na uvoz robe iz Srbije


"Ovo je provokacija za Srbiju. Nećemo reagovati kontramerom kao što ne reagujemo ni na druge provokacije, jer nam je potrebna stabilna situacija u regionu", rekao je Tadić novinarima na Tari, gde je obišao decu koja u organizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << "Naše Srbije" učestvuju u "Školi prijateljstva".
Tadić je upozorio da će odluka prištinskih vlasti da uvede embargo na robu iz Srbije "sasvim sigurno" uticati na dijalog Beograda i Prištine, ali je izrazio nadu da "pregovarački proces neće biti potpuno poremećen".
"Moje uverenje je da to nije moglo da se desi bez međunarodnog sponzorstva i oni koji su ohrabrivali Prištinu da to učini učinili su veliku gršku", ukazao je on i odluku o embargu ocenio kao "neprihvatljivu i neprijateljski gest".
Predsednik Srbije je istakao da Srbija danas pokazuje da izvršava svoje međunarodne obaveze i da poštuje ne samo svoje zakone već i moralne principe.Ostatak vesti pročitajte na linku

politikaSrbijaPrištinaEmbargoBoris Tadićnecemo odgovarati istom merom

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.