Tadić: Ne vodimo negativnu kampanju

Izvor: B92, 20.Apr.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Ne vodimo negativnu kampanju

Beograd -- Kandidat za predsednika Boris Tadić, gostujući u vestima B92, rekao da DS ne vodi negativnu kampanju protiv SNS-a, već "kampanju kontrasta".

"Građani treba da znaju šta je istina, šta smo planirali, a šta uradili. Građani treba da znaju šta su radili naši oponenti," rekao je Tadić.

On je napomenuo da su „njihovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oponenti počeli prvi" podsećajući na plakate koje su lepili članovi Srpske napredne stranke. On je, citirajući jednog stručnjaka za marketing, rekao da je jedino važno da se ne krene sa vređanjima, i da ne bude pretnji kojima su u ranijim periodima bili izloženi kandidati, pa, kako je rekao, i on lično.

Tadić je rekao da građani na izborima 6. maja ne bi trebalo da se kockaju sa životom u Srbiji i biraju političke opcije "s kojima se ne zna gde će Srbija otići".

Bez stranih investicija nema politike zapošljavanja, kaže Tadić. On je danas, sa ambasadorom Azerbejdžana, otvorio radove na deonici auto-puta Beograd-Južni Jadran od Ljiga do Preljine u dužini od 40 kilometara.

Tadić je tom prilikom rekao da će ta saobraćajnica biti jedna od najsavremenijih u jugoistočnom delu Evrope i da očekuje da tokom godine radovi počnu i prema Beogradu. „Posebno je značajno što će koridor graditi naši radnici i omogućiti zapošljavanje srpske građevinske operative", rekao je Tadić.

Bivši predsednik Srbije je rekao da smatra da je u prethodnom periodu urađeno mnogo. „Kad čujete da je neko ime došlo, znajte da je to proces koji je počeo pre 4 godine." On je podsetio da je u prethodnom periodu obavio razgovore sa nekim auto-kompanijama, sa proizvođačima čeličnih konstrukcija za mostove, tu je uspešan tender za železaru i Fiat.

"Niti jedna zemlja na evropskom kontinentu nije doživela ekonomski razvoj i prosperitet građana bez infrastrukture,a Srbija je prionula na posao..pretpostavka je da 70% ljudi bude uvezano u mrežu autoputeva ili

"U slučaju Fiata, Mišlena, Danijelija koji je još milijardu i hiljada evra izvoza, to menja krvnu sliku ekonomije i zapošljava ljude,” rekao je Tadić.

„Svet se menja, uloge predsednika i premijera se menjaju, pa predsednici ne razgovaraju samo sa predsednicima drugih država, već i sa predsednicimavelikih kompanija," rekao je Tadić.

Kandidat DS-a za predsednika je rekao da je potrebno uložiti u razvoj obrazovanja, jer je to preduslov za dolazak investicija. On je naglasio da se na tom već radilo, da lokalne samouprave već godinama rade na edukaciji stanovništva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.