Tadić: NDS neće sa SPS u vladu

Izvor: Studio B, 22.Mar.2014, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: NDS neće sa SPS u vladu

Nova demokratska stranka (NDS) neće ući u vladu Srbije ako bi u njoj bili socijalisti, jer je njihova politika "štetna", izjavio je za "Blic" predsednik NDS Boris Tadić.

"I pre izbora sam rekao da ulazak u vladu nije moguć jedino sa SPS. Nakon izbora nemam ni nameru, ni razloga da menjam to mišljenje", rekao je Tadić.

On je dodao da je koalicija sa socijalistima 2008. godina bila korisna zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << postizanja nacionalnog konsenzusa.

"Time je postignuto da Ivica Dačić, koji je pre ulaska u vladu sa DS, pozivao na rešavanje kosovskog problema ratom, danas potpisuje Briselski sporazum i zagovara politiku evrointegracija" ističe Tadić.

Prema njegovim rečima, okolnosti su sada izmenjene, "međutim danas više nema nikakve koristi od SPS".

"Makijavelistički način na koji oni razumeju politiku je u proteklom periodu pokazao koliko je štetan. Tako i svaki dogovor sa njima ne može Srbiji doneti ništa dobro", ističe lider NDS.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.