Tadić - Moj rodjak sa sela

Izvor: S media, 09.Jul.2010, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić - "Moj rodjak sa sela"

Predsednik Srbije Boris Tadić završio dvodnevnu posetu Crnoj Gori. Tadić najavio da će konzulat Srbije u Herceg Novom biti otvoren u narednih nekoliko meseci. Predsednik Srbije posetio rođake u selu Smriječno.

Predsednik Srbije Boris Tadić obišao je danas u selu Smriječno u Crnoj Gori staru porodičnu kuću i razgovarao sa rodjacima koji tamo žive.

Tadić je obišao i groblje, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i školu u koju je išao njegov otac, Ljubomir Tadić.

U Smriječno je doputovao i jedan deo porodice predsednika Srbije iz Beograda.

Braća od stričeva Borisa Tadića obradovani su dolasku predsednika Srbije među svoje - u selo Smriječno, gde je rođen njegov otac Ljubomir. Ali smetaju im, kažu, novinari i cela halabuka koja se oko rođačke posete diže.

Boris je, kažu, u Smriječnu bio pre 11 godina, na sahrani rođaka. Za Večernje Novosti pričaju o životu u Pivi. O Borisu, tek usput. Sa vidljivom ponosom.

- Boris me učio da vozim kola, pre dvadeset i više godina - priča Sveto, jedan od dvojice Belkovih sinova (brat od strica Borisa Tadića).

Mladić ko od brda odvaljen, sa svojih 30 godina, još neoženjen.

- Boris je tada vozio „golfa jedinicu“, a ja sam imao devet godina. Stavi me u krilo, i vozimo do škole. Bio sam presrećan, a mislim da je i on uživao - priča Sveto.

Belko, takođe, malo priča o predsedniku Srbije. Tek kada ga nešto upitamo.

- On je duša od čoveka! Nikada ne biste pomislili da je predsednik države. Toliko je jednostavan i pristupačan...

Kao pravi domaćini, vlasti u crnogorskoj opštini Plužine angažovale su mehanizaciju da bi popravile makadamski put koji vodi ka rodnoj kući oca predsednika Srbije.

Posetom Smriječnu predsednik Srbije završio je dvodnevnu zvaničnu posetu Ctrnog Gori.



Uskoro konzulat u Herceg Novom


Predsednik Srbije Boris Tadić nije danas otvorio konzulat Srbije u Herceg Novom, ali je najavio da će konzulat biti otvoren u narednih nekoliko meseci.

"Treba pronaći mehanizam da Srbija i Crna Gora budu u najboljim odnosima, ali Srbija nikada ne sme da se meša u odnose u Crnoj Gori i to ne radi, a ja to nikada neću dozvoliti", naglasio je Tadić.

Predsednik Srbije je, posle susreta sa čelnicima Herceg Novog, rekao novinarima da je taj grad "najbolje mesto" za konzulat Srbije i da se u Novom afirmiše kultura Srbije.

"Ovih dana sam mnogo razgovarao u Crnoj Gori o afirmaciji naše kulture, i to je moja ustavna obaveza, i zato smo zainteresovani da sva zakonska rešenja budu takva da srpski jezik ima svoju budućnost u Crnoj Gori”, istakao je predsednik Srbije.

Tadić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Crnoj Gori, danas se sastao s gradonačelnikom Herceg Novog Dejanom Mandićem.

Tadić i Mandić su razgovarali o perspektivama opštine i o infrastrukturnim projektima.

"Razgovarali smo i o vodosnabdevanju i kako učiniti boljim život gradjana ove opštine", naveo je srpski predsednik.

"Ova opština ne gravitira samo prema Kotoru i Podgorici, već i prema Trebinju i te veze su istorijske. Treba povezati narod, bez obzira sa koje strane granice da živi", dodao je Tadić.

Predsednika Srbije je ispred zgrade opštine aplauzom dočekalo stotinak gradjana, sa kojima je on neformalno razgovarao desetak minuta.

Tadić je obišao je i kuću srpskog nobelovca Ive Andrića u ovom gradu.

On je pozvao gradjane Srbije da letuju u Herceg Novom i Crnoj Gori, rekavši da su "Novljani miran i topao svet i zbog toga svake godine iz Srbije dolazi mnogo turista".

Predsednik Srbije je rekao da je sa gradonačelnikom razgovarao i o vaterpolo klubu Jadran.

"Pitao sam i kako stoji vaterpolo klub Jadran. Meni je važno da je ovde dobar vaterpolo klub jer ima dobrih igrača iz ovog kluba koji igraju u srpskoj reprezentaciji", kazao je Tadić.

Predsednik Srbije je rekao da je tokom boravka u Crnoj Gori razgovarao i sa čelnicima Socijalističke narodne partije i ostalih političkih stranaka i istakao da su razgovori bili veoma dobri.

Predsednik Srbije je najavio i da će krajem meseca otputovati u Ugandu, gde će prisustvovati kongresu Afričke unije.

Posle posete Herceg Novom Tadić će otići u Pivu, gde će obići Pivski manastir i sastati se s vladikom budimljansko-nikšićkim Joanikijem. U Pivi će obići rodnu kuću njegovog oca u selu Smriječno i ručati s najbližim rodjacima.

Za Borisa - nov put

Podsećamo da se Tadić juče u Podgrici susreo sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem i predsednikom Filipom Vujanovićem.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić otvara konzulat u Herceg Novom

Izvor: Mondo, 09.Jul.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić, koji danas završava dvodnevnu zvaničnu posetu Crnoj Gori, otvoriće u Herceg Novom prvi konzulat Srbije u toj državi, a popodne će posetiti rođake u selu Smriječno, u Pivi.

Nastavak na Mondo...

Tadić za "najbolje odnose sa CG"

Izvor: B92, 09.Jul.2010

Podgorica, Beograd, Herceg Novi -- Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je otvaranje konzulata Srbije u Herceg Novom u narednih nekoliko meseci..."Treba pronaći mehanizam da Srbija i Crna Gora budu u najboljim odnosima, ali Srbija nikada ne sme da se meša u odnose u CG i to ne radi, a ja to nikada...

Nastavak na B92...

Posetom Herceg Novom, predsednik Tadić završava posetu Crnoj Gori.

Izvor: TV Avala, 09.Jul.2010

Predsedništvo demantuje informaciju o otvaranje kozulata u Herceg Novom.

Nastavak na TV Avala...

Tadić najavio otvaranje konzulata u Herceg Novom

Izvor: Politika, 09.Jul.2010

HERCEG NOVI – Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je danas otvaranje konzulata Srbije u Herceg Novom u narednih nekoliko meseci...„Treba pronaći mehanizam da Srbija i Crna Gora budu u najboljim odnosima, ali Srbija nikada ne sme da se meša u odnose u CG i to ne radi, a ja to nikada neću dozvoliti”,...

Nastavak na Politika...

Tadić posetio dedovinu

Izvor: Mondo, 09.Jul.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić obišao je danas u selu Smriječno u Crnoj Gori staru porodičnu kuću i razgovarao sa rođacima koji tamo žive.

Nastavak na Mondo...

U narednom periodu otvorićemo konzulat u Herceg Novom, izjavio predsednik Tadić uz ocenu da su odnosi dve zemlje u uzlaznoj putanji.

Izvor: TV Avala, 09.Jul.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Herceg Novom da će u tom gradu biti otvoren konzulat Srbije, ali ne danas.

Nastavak na TV Avala...

Tadić obišao rodnu kuću svog oca

Izvor: Press, 09.Jul.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić obišao je juče u selu Smriječno u Crnoj Gori staru porodičnu kuću i razgovarao sa svojim rođacima koji tamo žive, ali i sa pojedinim meštanima sela. Tadić je obišao i groblje, kao i školu u koju je išao njegov otac, Ljubomir Tadić ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.