Tadić za najbolje odnose sa CG

Izvor: B92, Tanjug, 09.Jul.2010, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić za "najbolje odnose sa CG"

Podgorica, Beograd, Herceg Novi -- Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je otvaranje konzulata Srbije u Herceg Novom u narednih nekoliko meseci.

"Treba pronaći mehanizam da Srbija i Crna Gora budu u najboljim odnosima, ali Srbija nikada ne sme da se meša u odnose u CG i to ne radi, a ja to nikada neću dozvoliti", naveo je Tadić.

Predsednik Srbije je, posle susreta sa čelnicima Herceg Novog, rekao novinarima da je taj grad "najbolje mesto" za konzulat Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da se u Novom afirmiše kultura Srbije.

"Ovih dana sam mnogo razgovarao u Crnoj Gori o afirmaciji naše kulture, i to je moja ustavna obaveza, i zato smo zainteresovani da sva zakonska rešenja budu takva da srpski jezik ima svoju budućnost u Crnoj Gori”, rekao je predsednik Srbije.

Tadić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Crnoj Gori, danas se sastao s gradonačelnikom Herceg Novog Dejanom Mandićem.

Tadić i Mandić su razgovarali o perspektivama opštine i o infrastrukturnim projektima.

"Razgovarali smo i o vodosnabdevanju i kako učiniti boljim život građana ove opštine", naveo je srpski predsednik.

"Ova opština ne gravitira samo prema Kotoru i Podgorici, već i prema Trebinju i te veze su istorijske. Treba povezati narod, bez obzira sa koje strane granice da živi", naveo je Tadić.

Predsednika Srbije je ispred zgrade opštine aplauzom dočekalo stotinak građana, sa kojima je on neformalno razgovarao desetak minuta.

Tadić je obišao je i kuću srpskog nobelovca Ive Andrića u ovom gradu.

On je pozvao građane Srbije da letuju u Herceg Novom i Crnoj Gori, rekavši da su "Novljani miran i topao svet i zbog toga svake godine iz Srbije dolazi mnogo turista".

Tadić, Vujanović:"M:tel" primer dobre investicije

Predsednici Srbije i Crne Gore Boris Tadić i Filip Vujanović posetili su juče kompaniju "M:tel" i tom prilikom istakli da je to primer dobre investicije iz Srbije u Crnu Goru.

"Radujem se što vidim kako dobro funkcionišu srpske investicije u regionu i u Crnoj Gori. 'M:tel' nije samo srpska kompanija, već i crnogorska, obezbeđujući građanima posao i ostvarivanje veza sa svojim bližnjim", rekao je Tadić novinarima nakon obilaska kompanije.

On je kazao i da "M:tel" pomaže crnogorskom sportu, kao i zdravstvenom sistemu Crne Gore.

Predsednik Vujanović je rekao da se raduje što je jedna sjajna investicija Srbije ovako kvalitetno primljena u Crnoj Gori.

Crnogorski predsednik se zahvalio "Telekomu Srbija" na mnogim vrednim sponzorstvima koje su učinili u Crnoj Gori, posebno izdvojivši podršku crnogorskom sportu.

Direktor "Telekoma Srbija", Branko Radujko, rekao je da je poseta dvojice predsednika poruka građanima Crne Gore da je "M:tel" domaća kompanija i da imaju prijatelje u Srbiji.

"Naše opredeljenje je da pored prihoda i profita, doprinesemo modernizaciji biznisa i u Srbiji i u CG i u BiH", istakao je Radujko.

Direktor "M:tela" Ljubomir Rajšić kazao je da dolazak Tadića i Vujanovića u kompaniju predstavlja ogromnu podršku za zaposlene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.