Tadić: Mesto na listi prepustio sam drugima

Izvor: B92, 18.Mar.2016, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Mesto na listi prepustio sam drugima

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da nije na izbornoj listi jer je smatrao da to mesto treba ustupiti drugim stranačkim kolegama.

On je, upitan da li se na takav korak odlučio zbog eventualne kandidature na predsedničkim izborima naredne godine, kazao da takvi navodi nisu logični i da je sada fokusiran na predstojeće lokalne, parlamentarne i pokrajinske izbore.

"Da sam donosio odluku spram >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsedničkih izbora, u okolnostima ukinute slobode medija, parlamentarna govornica bi mi poslužila kao jedna od retkih platformi za obraćanje javnosti. Prerano je da se govori o predsedničkim izborima", izjavio je Tadić u intervjuu za Danas.

On je ocenio da šanse da lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ne bude premijer "i te kako postoje" i dodao da će izborni rezultat SNS biti "daleko slabiji nego na prethodnim parlamentarnim izborima 2014. godine".

Tadić je dodao i da SNS vodi "kampanju obmana i laži", da do sada nisu ispunili nijedno predizborno obećanje i da se hvale projektima koji su započeti još u vreme njegovog predsedničkog mandata.

Upitan o tome kakav izborni rezultata očekuje za SDS, Tadić je kazao "onaj koji omogućava uticaj na formiranje vlade i budućnost zemlje".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.