Tadić: Konuzinov istup nije praksa

Izvor: B92, 01.Nov.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Konuzinov istup nije praksa

Beograd -- Predsednik Boris Tadić je, povodom istupa ruskog ambasadora Konuzina na skupu SNS, rekao da nije uobičajena praksa da diplomate govore na stranačkim skupovima.

"Nije uobičajena praksa da diplomate govore na stranačkim skupovima, ali jeste uobičajena praksa da prisustvuju stranačkim skupovima i tu bih ja stavio tačku", rekao je Tadić.

Ruski ambasador Aleksandar Konuzin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u subotu na skupu naprednjaka u Nišu rekao da je SNS postala jedan od glavnih pokazatelja raspoloženja građana Srbije i da je time stekla mogućnost da pravi planove opštenacionalnog karaktera, ali istovremeno i odgovornost zbog poverenja i nade koje ljudi polažu u tu političku partiju.

Njegovo učešće na ovom skupu i poruke koje je izneo u srpskoj javnosti ocenjeni su kao mešanje u unutrašnje stvari Srbije.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić takođe je ocenio da se Konuzin nastupom na skupu SNS umešao u unutrašnje stvari Srbije i poručio da Srbija to od stranih ambasadora ne očekuje.

Predsednik Lige socijaldemokrata Srbije Nenad Čanak je zatražio od vlasti da Srbija otkaže gostoprimstvo ruskom ambasadoru. Međutim, naprednjaci su primedbe koje su dolazile proteklih dana videli kao zavist zbog uspeha.

S druge strane, ruski ambasador nije hteo da komentariše to što su ga pojedini političari i zvaničnici kritikovali da se meša u unutrašnje stvari Srbije, a iz Ministarstva inostranih poslova Rusije poručuju da je ponašanje ambasadora Konuzina u skladu sa diplomatskom praksom.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.