Odlučan udarac kriminalu

Izvor: RTS, 07.Maj.2011, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlučan udarac kriminalu

Državni organi zadali su odlučan udarac organizovanom kriminalu, rekao predsednik Boris Tadić na svečanosti povodom Dana Protivterorističke jedinice MUP-a.

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da će Srbija nastaviti još odlučnije da se bori protiv svih vidova kriminala.

Tadić je na obeležavanju Dana protivterorističke jedinice MUP-a Srbije istakao da želi da uputi poruku pripadnicma kriminala da će država nastaviti da ih progoni. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Progonićemo kriminilce gde god da se nalaze na svakoj tački sveta, hapsićemo ih, a naše tužilaštvo će raditi svoj posao, a kao nezavisne institucije sudovi će im suditi", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je naglasio da "ćemo kriminace i ubuduće smeštati u zatvor", ocenivši da su u proteklih nekoliko godina u borbi protiv kriminala postignuti veliki uspesi, ali da je preostalo "još mnogo posla".

"Proteklih godina smo učinili ogroman napor da zadamo suštinski udarac organizovanom kriminalu", naglasio je Tadić.

"Mislim da smo to učinili na najbolji mogući način, udarajući po svim tačkama organizovanog kriminala u društvu", rekao je Tadić.

Borba za mir

"Pre nekoliko godina rekao sam: borimo se za mir i objavljujemo rat kriminalu", podsetio je Tadić, dodavši da je taj rat društvu doneo mnogo pozitivnih elemenata.

Srpski predsednik je zahvalio pripadnicima protivterorističke jedinice (PTJ) za to što su bili spremni da u toj borbi preuzmu svaki rizik i da rizikuju i svoje živote za bolju budućnost naših građana.

Tadić je dodao da se svet i danas suočava sa raznim izazovima, naglasivši da to važi i za Srbiju.

"Borba protiv terorizma, kome se upravo u ovim danim zadaje ozbiljan udarac, borba protiv organozovanog i svih vidova kriminala, uključujući i korupciju, pretpostavka je izgradnje mira, stabilnostu i eknomskog prosperiteta", rekao je predsednik Srbije.

"Nastavićemo sa ovom borbom", poručio je Tadić, kome je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić na svečanosti u bazi PTJ u Lipovici uručio plaketu te jedinice.

Dačić: Sve bolji rezultati

Ministar Dačić je rekao da su korodinirane akcije svih domaćih državnih organa i jaka međunarodna policijska saradnja, doprineli uspešnoj borbi protiv kriminala.

"U poslednjih nekoliko godina došlo je do koordiniranog i sistematskog rada svih državnih organa koji se bave sprovođenjem zakona i do pojačanog stepena međunarodne saradnje što je sve rezultiralo i mnogo boljim rezultatima u borbi protiv kriminala, terorizma i korupcije", rekao je Dačić.

Dačić je ukazao na značaj Protivterorističke jedinice u borbi protiv najtežih oblika kriminala.

Ministar policije je izjavio da je uveren da će i ubuduće pripadnici PTJ sve zadatke u potpunosti realizovati profesionalno i efikasno, naglasivši da "građani Srbije očekuju da se nastavi borba protiv kriminala i korupcije".

Dačić je podsetio da se PTJ upotrebljava samo za najteže i nasloženije zadatake - u borbi protiv terorizma, prilikom hapšenja najopasnijih kriminalnih grupa, za obezbeđenje rizičnih skupova, zaštitu stranih delegacija...

Svečanosti su prisustvovali i ambasadori SAD i Rusije u Srbiji Meri Vorlik i Aleksandar Konuzin.

Vorlikova je odala priznanje pripadnicima PTJ "koji su posvećeni zaštiti njihove zemlje i borbi protiv kriminalnih elemeneta i terorizma".

Konuzin je, podsetivši na dugogodišnju saradnju ambasade Rusije i te jedinice, zahvalio pripadnicma PTJ što uspešno obezbeđuju sve objekte Rusije u Srbiji.

Ruski ambasador je naglasio i dobru saradnju pripadnika PTJ sa ruskim kolegama koja se ogleda u zajedničkoj obuci, razmeni iskustava, dodavši policije dve države dobro sarađuju.

Pripadnici PTJ, u okviru obeležavanju dana jedinice uspešno su izveli pokaznu vežbu u svoj bazi u Lipovici, a najboljima su dodeljena priznanja.

Obeležavanju dana PTJ prisustvovali su predstavnici Ministarstava odbrane i Vojske Srbije, Bezbednosno informativne agencije, pravosudnih organa kao i brojne strane diplomate.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Progonićemo kriminal gde god

Izvor: B92, 07.Maj.2011

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić poručio da će Srbija nastaviti još odlučnije da se bori protiv svih vidova kriminala, u zemlji i inostranstvu...Tadić je na obeležavanju Dana protivterorističke jedinice MUP-a Srbije rekao da i danas želi da uputi poruku pripadnicma kriminala da će država...

Nastavak na B92...

Tadić: Nastavićemo još odlučnije borbu protiv kriminala (VIDEO)

Izvor: S media, 07.Maj.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da će Srbija nastaviti još odlučnije da se bori protiv svih vidova kriminala. "Progonićemo kriminilce gde god da se nalaze na svakoj tački sveta'', poručio je Tadić. ..Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas da će Srbija nastaviti još odlučnije...

Nastavak na S media...

Tadić:Odlučna borba sa kriminalom

Izvor: RTV Pink, 07.Maj.2011

Tadić: Gonićemo kriminalce iz Srbije po celom svetu. . . Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da će Srbija nastaviti još odlučnije da se bori protiv svih vidova kriminala.

Nastavak na RTV Pink...

Gonićemo kriminalce iz Srbije po celom svetu

Izvor: Beta, 07.Maj.2011

BEOGRAD, 7. maja 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je u subotu kriminalcima da će ih država Srbija goniti na svakoj tački u svetu i najavio još odlučniju borbu protiv svih vidova kriminala..."Gonićemo kriminalce gde god da se nalaze, na svakoj tački sveta, hapsićemo ih...

Nastavak na Beta...

Nastavićemo još odlučnije borbu protiv kriminala

Izvor: Politika, 07.Maj.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da će Srbija nastaviti još odlučnije da se bori protiv svih vidova kriminala...Tadić je na obeležavanju Dana protivterorističke jedinice MUP-a Srbije istakao da i danas želi da uputi poruku pipadnicma kiminala da će država nastaviti da ih progoni...„Progonićemo...

Nastavak na Politika...

TADIĆ: JOŠ ODLUČNIJE U BORBU PROTIV KRIMINALA

Izvor: Kurir, 07.Maj.2011

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas da će Srbija nastaviti još odlučnije da se bori protiv svih vidova kriminala...Tadić je na obeležavanju Dana protivterorističke jedinice MUP-a Srbije istakao da i danas želi da uputi poruku pipadnicma kiminala da će država nastaviti...

Nastavak na Kurir...

Gonićemo kriminalce iz Srbije po celom svetu

Izvor: NaDlanu.com, 07.Maj.2011

BEOGRAD, 7. maja 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je u subotu kriminalcima da će ih država Srbija goniti na svakoj tački u svetu i najavio još odlučniju borbu protiv svih vidova kriminala. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Tadić: Težak udarac kriminalu

Izvor: Večernje novosti, 07.Maj.2011

Predsednik Boris Tadić na proslavi Dana i slave Protivterorističke jedinice (PTJ): Ova borba važna je i za ekonomski napredak i za zaštitu interesa građana

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.