Tadić: Iznenadili su me pojedini opozicioni lideri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2021, 09:31

Tadić: Iznenadili su me pojedini opozicioni lideri

Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, izjavio je da je dokument evropskih parlamentaraca o poboljšanju izbornih uslova pomak nabolje i proširenje fronta s kog može dalje da se bori, iako ne obezbeđuje suštinsko poboljšanje stanja demokratije u Srbiji. Tadić je za današnju "Politiku" rekao da EP nije institucija najviše snage u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU i da nema izvršne nedležnosti, zbog čega, ocenjuje, nisu ni imali mogućnost nametanja nekog idealnog rešenja.

"I da bude jasno, borićemo se za poboljšanje izbornih uslova do kraja pa i kroz tela koja su predložena ovim dokumentom, i to ne samo za nas, nego čak i za sve one opozicione stranke koje ne žele da učestvuju u tim telima", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, boriće se i za one stranke koje će sigurno na sledećim izborima koristiti to za šta "ćemo se mi izboriti" bez obzira na to što sada, kako kaže, tragikomično postavljaju boljševički ultimatum da ne žele da sarađuju sa strankama koje bi učestvovale u tim telima.

"Ono što za mene jeste bilo iznenađenje je razočaranje pojedinih opozicionih lidera predloženim rešenjem, jer to u stvari svedoči da nemaju dovoljno saznanja o nadležnostima i načinu funkcionisanja institucija u EU", rekao je Tadić.

Upitan da li će SDS učestvovati na izborima naredne godine, Tadić je kazao postoji minimum ispod koga neće ići, da su izborni uslovi nužan ali ne jedini preduslov za izlazak na izbore, ali i pobedu na njima.

"Najvažniji izborni uslov za koji moramo da se izborimo jeste da ponovo podignemo naše birače iz apatije u kojoj su skoro deceniju i da im povratimo nadu da su promene moguće, kao i da je moguće da Srbija ponovo bude prostor slobode i država u kojoj se demokratija gradi, a ne ruši", rekao je on.

Kada se radi o mogućoj kandidaturi za predsednika, Tadić kaže da je uvek bio spreman da stane na crtu "politici zla" i da se nikada nije kandidovao jer je smatrao ne da nema boljih već da bolji neće da ulaze u kandidaturu i rizikuju sve sa njom.

On je ocenio da među kandidatima iz političkog života o kojima se govori ne vidi nikoga ko bi mogao ne samo da pobedi Aleksandra Vučića, već i da upravlja "duboko kriminalizovanom državom" koja će ostati iza ove vlasti.

"Najveći izazovi onog ko pobedi ovu vlast čekaju tek nakon te pobede i ta činjenica bi trebalo da je ključni kriterijum u proceni najboljeg kandidata. Žao mi je što se do sada u našem političkom životu nije takav neko pojavio", rekao je Tadić i zaključio da je to simptom urušavanja demokratije u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tadić: Borićemo se i za one koji ne žele da učestvuju

Izvor: Blic, 24.Sep.2021

Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, izjavio je da je dokument evropskih parlamentaraca o poboljšanju izbornih uslova pomak nabolje i proširenje fronta s kog može dalje da se bori, iako ne obezbeđuje suštinsko poboljšanje stanja demokratije u Srbiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.