Tadić: Izjava Redžepija je otvorena pretnja ratom

Izvor: Politika, 09.Jul.2010, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Izjava Redžepija je otvorena pretnja ratom

BEOGRAD – Predsednik Srbije Boris Tadić smatra da je izjava Bajrama Redžepija, ministra policije u privremenoj vladi Kosova, da će poslati specijalne policijske jedinice na sever Kosova otvorena pretnja ratom, saopštila je Pres sužba predsednika Republike.

Redžepi izjavio je da će kosovske vlasti na sever Kosova poslati specijalne jedinice policije radi uspostavljanja reda i mira.

U intervjuu listu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << „Koha ditore”, Redžepi je rekao da kosovska policija ima potpisan sporazum sa Euleksom da na sever Kosova budu poslate specijalne snage kosovske policije za operativnu zaštitu.

Predsednik Srbije je istakao da će privremene institucije na Kosovu biti jedine odgovorne za katastrofalne posledice eventualnog sprovođenja ove pretnje.

Predsednik Tadić je takođe istakao da ovakve ratnohuškačke izjave i druge provokacije ugrožavaju krhki mir i stabilnost na severu Kosova. Predsednik Srbije smatra veoma važnim što je Euleks demantovao Redžepija da podržava ovakav plan i da je takva pozicija Euleksa jedina moguća u obavljanju njene statusno neutralne funkcije u pokrajini, saopštila je Pres služba predsednika Tadića.

Šef Misije Euleksa Iv de Kermabon izjavio je u Prištini da nije bilo nikakvog ugovora o razmeštanju specijalnih policijskih jedinica u oblasti Mitrovice.

Francuski general De Kermabon je rekao da je situacija na severu Kosmeta sada mirna i da je za održavanje reda i mira u toj oblasti zadužena pokrajinska policija, uz nadgledanje, praćenje i savetovanje Euleksa, navedeno je u saopštenju Misije dostavljenom medijima. Istakavši da je veoma važno da se sve strane uzdrže od bilo kakvih aktivnosti koje bi potencijalno mogle biti smatrane kao provokacija, De Kermabon je dodao da Euleks nastavlja da sarađuje sa svima u cilju uspostavljanja i obuke multietničke specijalne policijske jedinice.

Tanjug

objavljeno: 09/07/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Razmeštanje specijalnih snaga na severu Kosova direktan atak"

Izvor: Blic, 10.Jul.2010, 16:25

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je FoNetu da na severu Kosova nisu do sada postojale specijalne jedinice Kosovske policije i upozorio da bi njihovo razmeštanje srpska zajednica doživela kao "direktan atak"..."U Bošnjačkoj mahali postoje mešovite patrole opšte...

Nastavak na Blic...

Redžepi: Nemam komentar na Tadića!

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2010

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Režepi rekao je danas da "nema komentar" na izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića da njegove najave razmeštanja specijalnih snaga policije na severu Kosova predstavljaju "pretnju ratom"...Redžepi je objasnio da se ne radi ni o kakvom novom raspoređivanju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.