Tadić: Izaberimo sigurnost naše dece; Nikolić: Glasači, kaznite Borisa Tadića

Izvor: Politika, 17.Maj.2012, 04:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Izaberimo sigurnost naše dece; Nikolić: Glasači, kaznite Borisa Tadića

Posle 90-minutnog sučeljavanja stavova o osam tema u kom pravcu Srbija treba da se razvija posle 20. maja, dva predsednička kandidata, Boris Tadić i Tomislav Nikolić, su se sinoć u trominutnoj završnoj reči na prvom programu Radio-televizije Srbije jedino složili da zemlja mora da nastavi putem demokratije.

Govoreći prvi na kraju TV duela predsednički kandidat koalicije Pokrenimo Srbiju Tomislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Nikolić pozvao je građane da „kazne njegovog protivkandidata na izborima 20. maja zbog loše politike i lažnih obećanja”.„Od vas četvoro danas troje živi lošije, kaznite lošu politiku, opredelite se za demokratiju, za one koji ničim nisu uprljali Srbiju”.

On je rekao da građani znaju šta je istina, a šta laž.„Mrsko mi je da vas podsećam na lažna obećanja koja je Boris Tadić i sada dao – o Evropskoj uniji, investicijama, to su sve obećanja koja nisu iskrena i poštena”, rekao je Nikolić.

On je kazao da su njegova obećanja iskrena i data iz srca.„Srbija mora da se promeni, vi ne možete biti taoci tajkuna. Znam da niste zadovoljni rezultatima izbora, delimično zbog krađe, a delimično iz drugih razloga”, rekao je Nikolić.

Predsednički kandidat koalicije Izbor za bolji život Boris Tadić rekao je sinoć u završnoj poruci građanima Srbije da je 20. maj važan dan kada treba zajedno da pošaljemo poruku da Srbija želi da ide napred i da je zemlja demokratije.

Uzvraćajući na Nikolićevu završnu poruku biračima da treba da „kazne Borisa Tadića”, on je rekao da neće ništa ružno reći za svog protivkandidata:„Važno je da izaberemo sigurnost naše dece, poštujući jedni druge. Ja neću pozivati na agresiju, kažnjavanje, spreman sam i Nikoliću da pružim ruku i da sarađujem. Ali, pre svega, poštujem demokratsku volju iskazanu na ovim izborima”, poručio je Tadić.

On je naglasio da je jedini put Srbije put prema EU, put investicija, obezbeđivanja zaposlenja, ulaganja u obrazovanje, nauku i tehnologiju.

Tadić je istakao da je spreman da u razvoj i u budućnost Srbije uloži sve što je njemu na raspolaganju, sve svoje međunarodne kontakte.„Siguran sam da tako možemo postići ono što je neslućeno u ovom trenutku”, zaključio je Tadić.

----------------------------------------------

Oland podržao Tadića, Koštunica Nikolića

Tomislav Nikolić potpisao je sporazum sa predsednikom DSS-a Vojislavom Koštunicom. Deo ovog njihovog dogovora je i podrška DSS-a Nikoliću i poziv građanima da u drugom krugu izbora svoj glas daju lideru naprednjaka. Pristajući na sporazum Nikolić je očito ublažio svoj stav o EU.

Podrška je juče stigla Tadiću i to od francuskog predsednika Fransoa Olanda, predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca, šefa poslaničke grupe socijaldemokrata u Evropskom parlamentu Hanesa Svobode, Stranke demokratske akcije Sandžaka, Srpskog pokreta obnove i Socijaldemokratske unije.

----------------------------------------------

O (ne)regularnosti izbora 6. maja

Predsednički kandidat koalicije Izbor za bolji život Boris Tadić poručio je sinoć svom protivkandidatu iz koalicije Pokrenimo Srbiju Tomislavu Nikoliću da je izmislio krađu glasova na izborima koji su održani 6. maja. „Uvek sam se borio za borbu ideja, a ne ljudi, ne gladijatorske arene. Izmislili ste krađu glasova, i sve što ste rekli je neistina, jer da je istina odavno biste pokrenuli sudski proces ili ovde ili biste otišli pred Strazbur, bili ste mnogo puta tamo”, rekao je Tadić u televizijskom duelu sa Nikolićem i konstatovao da je tim neistinama načinjena ogromna šteta zemlji.

Nikolić je ponovio da su izbori pokradeni i pozvao građane Srbije da 20. maja izađu na birališta i „kazne Tadića i DS, koji su već 16 godina na vlasti”.

On je naveo da zna da su mnogi građani u ponedeljak posle izbora propatili noć u kojoj je vlast odlučila da zadrži pozicije bez obzira na rezultate.

----------------------------------------------

O Kosovu i Metohiji

Tadić je sinoć rekao svom protivkandidatu Tomislavu Nikoliću da je najskarednija optužba koju je od njega čuo da je on (Tadić) doprineo nezavisnosti Kosova i Metohije i upitao je Nikolića da li je i dalje za Evropsku uniju ili je promenio mišljenje. „Nisam video kod vas gde je tu Evropska unija i Kosovo i ne znam da li se i dalje zalažete za EU posle razgovora sa Koštunicom. Vi ste predlagali da zveckamo oružjem, a ja sam predlagao dijalog, mi politiku na Kosovu vodimo isključivo mirnim pregovorima, diplomatskim razgovorima i to je jedini način da ga sačuvamo”, rekao je Tadić.

Tadić je podsetio Nikolića da je preuzeo upravljanje Srbijom kada nije imala nijednog policajca ni instituciju na Kosovu, a za razliku od Nikolića predložio je plan od četiri tačke i nikada neće odustati od takve poltike. „Boriću se za ovaj plan i za to sam obezbedio i međunarodne sagovornike. Sačuvali smo Rezoluciju 1244, uspeli smo da opstanemo i oko tehničkog dijaloga, pregovore treba nastaviti. Vi nemate koncept za Kosovo, a svojevremeno ste govorili da je taj problem trebalo rešavati proterivanjem Albanaca preko Prokletija”, rekao je Tadić.

(Foto Darko Ćirkov)

Nikolić je naglasio da je stav SNS-a da je Kosovo sastavi deo Srbije, da je dobro što to nije bila tema predizborne kampanje i poručio Tadiću da „možda nije dobro pročitao Ustav”, poručivši da će oko tog pitanja postići konsenezus kada postane predsednik Srbije. „Već godinu i više pozivam Tadića da oko toga postignemo konsenzus, da Srbija bude jača, da i mi preuzemo deo odgovornosti o Kosovu. Neću propustiti priliku da pozovem predsednika DS-a da o tome razgovaramo, jer je Kosovo teritorija koja pripada Srbiji”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, formiranje vlade sa liderom LDP-a Čedomirom Jovanovićem znači da mora da razmišlja šta mu je to dato da odstupi od politike da treba priznati nezavisnost Kosova. „U vreme Tadića priznata je nezavisnost Kosova, Tadić je napisao predlog da se sud u Hagu izjasni o nezavisnosti, a što je omogućilo da se izjasne o papiru a ne o tome da li je u skladu sa međunarodnim pravom”, rekao je Nikolić i dodao da je on ipak za pregovore, bez obzira na sva lutanja u vezi sa pregovorima.

----------------------------------------------

Sporne privatizacije

Predsednički kandidat koalicije Izbor za bolji život izjavio je sinoć da će sve sporne privatizacije u Srbiji biti do kraja ispitane i da u tom procesu neće biti zaštićenih, a predsednički kandidat koalicije Pokrenimo Srbiju Tomislav Nikolić tvrdio je da je država prožeta korupcijom.

Tadić je istakao da su se skoro sve sporne privatizacije desile u vreme mandata Vojislava Koštunice, sa kojim je Nikolić juče potpisao sporazum o saradnji i napomenuo da će sve one biti ispitane do kraja i da neće biti zaštićenih.

Podsećajući da je vlasnik prostora u kome su smeštene prostorije SNS-a uhapšen, da su pojedini saradnici Velimira Ilića uhapšeni, a da je protiv Bogoljuba Karića na snazi poternica, Tadić je Nikolića upitao da li sa tim svojim koalicionim partnerima misli da se bori protiv korupcije i kriminala.

Ističući da je borba protiv kriminala prva pretpostavka protiv korupcije, Tadić je Nikolića upitao zbog čega SNS na Voždovcu i u Zemunu nije otvorio Kancelariju za brze odgovore, za šta tvrdi da je rešenje za korupciju, a imajući u vidu da je najveća korupcija u opštinama kada se dodeljuju dozvole.

Nikolić je rekao da je korupcija „privilegija” vladajuće stranke, da je ona u Srbiji razvijena do enormnog nivoa i da je zemlja prožeta korupcijom. „Sve su stavili pod svoju kontrolu i doživeli smo da EU traži da se preispitaju 24 privatizacije. Osam godina govorim da treba da se preispitaju, a optužen sam da želim da zaustavim strane investicije”, rekao je Nikolić.

On tvrdi da vlast ništa nije postigla u borbi protiv kriminala i upitao ko je to uhapšen i koja je afera razrešena. On je objasnio da SNS redovno plaća zakup poslovnog prostora, da je njegov vlasnik u zatvoru „da ne bi otišli neki iz SPS-a”, da iza Velimira Ilića ne stoji nijedna istraga, a da je Karić „činio kriminal u vreme kada je sarađivao sa vlašću DS”.

----------------------------------------------

O Evropskoj uniji

Predsednički kandidat koalicije Izbor za bolji život Boris Tadić izjavio je da je SNS jučerašnjim potpisivanjem sporazuma sa DSS-om doveo u pitanje evropski put Srbije, budući da se stranka Vojislava Koštunice zalaže za to da Srbija ne bude član EU.

U televizijskom duelu sa predsedničkim kandidatom koalicije Pokrenimo Srbiju Tomislavom Nikolićem na RTS-u, Tadić je rekao da je saradnja sa strankom koja ne želi Srbiju u EU opasna politika i da se takvom politikom šalju dijametralno suprotne poruke svetu.

Podsećajući da je Nikolić ranije govorio da Srbija treba da bude crna rupa na tepihu EU, Tadić je istakao da svet neće da sarađuje sa politikom koja se menja i sa čovekom koji često menja mišljenja.

Uz napomenu da se Srbija nalazi pred sticanjem statusa kandidata za članstvo u EU, Tadić je rekao da je EU budućnost Srbije i da je put ka članstvu garancija da će doći i strane investicije.

On je dodao da „Fijat”, „Boš”, „Beneton” i druge kompanije nikada ne bi došle u Srbiju da nije te garancije.

Uz podsećanje da je Srbija izručila sve haške optuženike, što je bio jedan od uslova za napredak ka EU, Tadić je naveo da je Nikolić svojevremeno govorio da će parlament biti sigurna kuća za haške optuženike.

Navodeći da SNS juče sa DSS-om nije potpisao sporazum o formiranju buduće vlade, Nikolić je rekao da DS ima nameru da o formiranju vlade razgovara sa Liberalno-demokratskom partijom, čiji lider Čedomir Jovanović smatra da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i Metohije i tvrdi da je Republika Srpska genocidna tvorevina. „Vas boli što sam za tri godine stvorio najveću političku stranku. Nemojte da branite EU od mene, jer se EU od mene ne brani. Tamo sam viđen gost koliko je potrebno jednom opozicionaru”, rekao je Nikolić.

----------------------------------------------

O ekonomiji

Kandidat za predsednika Srbije Boris Tadić izjavio je juče da je put ka smanjenju nezaposlenosti dovođenje novih investitora, nastavak integracija u EU i vođenje politike mira, dok je njegov protivkandidat Tomislav Nikolić istakao da je Srbiji potrebna nova ekonomska politika i da sve što je DS uradio na tom polju treba zaboraviti.

Tadić je u duelu sa Nikolićem na RTS-u kazao da je nezaposlenost najveći problem sa kojim se Srbija suočava, ali da je Vlada Srbije u uslovima ekonomske krize puno uradila na zaštiti radnih mesta, da je uspela da otvori 200.000 novih radnih mesta, stala iza preduzeća koja su prosperitetna i da je tragala za partnerima za ta preduzeća.

„Mnogo smo radili da zaštitimo pojedina preduzeća i radna mesta. Za neke smo pronašli i partnere, kao što je to u slučaju ’Fijata’, doveli smo ’Danijeli’...”

Nikolić je rekao da mu je žao što glavna tema izbora nije bila ekonomija i što je umesto toga Demokratska stranka vodila „prljavu i podlu kampanju blaćenja”.

On je naveo da je želeo da čuje kako DS gleda na otvaranje Kancelarije za brze odgovore i tako privuče investitore. „Ova naša zemlja čak i na Balkanu ima najviše nezaposlenih, poslednja je po platama i penzijama...”, rekao je Nikolić i dodao da se tolike investicije i fabrike koje su otvorene nisu odrazile na smanjenje nezaposlenih. „To što ste vi uradili potrebno je zaboraviti. Srbiji je potrebna nova ekonomska politika”, kazao je Nikolić.

----------------------------------------------

O bezbednosti i stabilnosti u Srbiji

Tadić je poručio da će, dok je on predsednik, Srbija uvek voditi mirovnu politiku i biti garant stabilnosti u regionu, dok je, kako je rekao, njegov protivkandidat Tomislav Nikolić uveren da spoljna bezbednost Srbije nije ugrožena, ali da jeste unutrašnja.

Tadić je u televizijskom duelu sa Nikolićem poručio da mladi neće bežati iz Srbije dok je on predsednik države, a da je Srbija dobila priznanje za mirovnu politiku koju vodi i koju je sama kreirala.

Prema njegovom uverenju, najveći problem je terorizam, dok najveća opasnost za bezbednosni rizik potiče od Kosova i Metohije, od religijskog terorizma. „Kosovo je potencijal religijskog terorizma i ja sam protivnik svakog terorizma. Na tom polju sarađujemo sa svima, sa SAD, EU, i zato smo dobili mnoge priznanja. Vojska i odbrana su naš apsolutni garant i uprkos reformama koje smo sproveli naša vojska je druga po snazi u regionu, odmah posle Rumunije i to je potencijal koji garantuje sigurnost građanima”, rekao je Tadić.

„Majke mogu mirno da spavaju dokle god budemo nastavljali na ovaj način i obezbeđivali mir i bezbednost i saradnju sa svima, a mladi će ići u vojsku samo ako to sami budu želeli”, rekao je Tadić.

Nikolić je Tadiću poručio da je mirno spavao jedino dok je Slavica Đukić-Dejanović bila vrhovni komandant i dodao „jer nikada nisam znao šta će generali koje su postavljali za noć smisliti”.

----------------------------------------------

O socijalnoj politici i obrazovanju

Boris Tadić rekao je sinoć da je ulaganje u socijalnu politiku, obrazovanje i nauku ključno za razvoj zemlje i da je zato tokom mandata ove vlade u nauku investirano 400 miliona evra, dok je njegov protivkandidat Tomislav Nikolić poručio da narod jedva preživljava i za to optužio Tadića, koji, kako je rekao, ima punu kontrolu nad vladom.

Tadić je u TV duelu sa Nikolićem, govoreći na temu socijalne politike, istakao da je Srbija 400 miliona evra investirala u nauku i tehnološki park. „Obezbeđeno je i šest i po hiljada stipendija za mlade, stanovi za naučnike, doktorande, čega nije bilo u prošlosti”, kazao je Tadić.

On je na Nikolićevu opasku da mladi masovno odlaze iz Srbije, naglasio da nikada neće voditi politiku koja će terati mlade, već onu koja će ih vratiti u zemlju. „Gospodine Nikoliću, ja sam radio kao profesor sa mladima, politika koju ste vi zastupali oterala je mlade. To su inženjeri koji su otišli devedesetih, i sada ih sve vraćamo”, poručio je Tadić.

Nikolić je rekao da želi da „vrati Tadića iz virtuelne stvarnosti i da u Srbiji ljudi preživljavaju”.

----------------------------------------------

Analitičari o TV debati

Vuk Stanković: Tadić informativniji

Na racionalnoj strani, koja se tiče isključivo političkih stavova i argumenata, mislim da je Boris Tadić dao određenije i informativnije odgovore, koji je, sa jedne strane, trebalo da odbrane pozicije njegove političke opcije, a sa druge strane, i da ospore kredibilitet protivkandidata, tako da se on prilagodio karakteru političke debate, kakav je podrazumevao format razgovora u studiju RTS-a.

Nikolić je s druge strane, krenuo drugom logikom. On je shvatio taj duel dramatičnije, personalizovao ga je i nije ga smatrao kao duel dve političke opcije nego kao duel dve političke ličnosti. Njegov osnovni cilj je, zapravo bio da portretiše Tadića kao političara koji je glavni krivac za sve socijalno-ekonomske i političke nedaće u kojima se Srbija nalazi.

Nikolić je nekoliko puta efektno uspeo da poentira na nekim motivima iz političkog života u Srbiji, ali ono što mu je nedostajalo jeste konkretna informativnost u odgovorima.

B.Č.

----------------------------------------------

Radun:Nikolić nije uspeo da objasni šta nudi

Utisak Branka Raduna, političkog analitičara, jeste da je u duelu dobar start imao Tomislav Nikolić, čime je, kako kaže, pomalo iznenadio i Borisa Tadića. ,,Ali kasnije su obojica predsedničkih kandidata samo pričala svoju priču, s tim što se Nikolić više usredsredio na Tadića, a Tadić se nekako više okrenuo ka publici i njegov nastup je više delovao kao neka izjava za javnost, a ne toliko kao odgovor Tomislavu Nikoliću”, kaže Radun i objašnjava da je prednost direktnog pristupa protivkandidatu u tome što se dobija na jasnoći, svežini i odnos je nekako ličan, a da je mana toga što Nikolić nije uspeo dovoljno da se obrati javnosti s onim što namerava da uradi i šta nudi, u čemu je Tadić više uspevao.

Prema Radunovim rečima, Nikolić se, zapravo, više usredsredio na kritiku vlasti, ne samo Tadića nego i DS-a.

B.Č.

----------------------------------------------

Vukadinović: Previše ličnog animoziteta

Nasuprot očekivanjima Tomislav Nikolić je delovao svežije i agresivnije što se od izazivača i očekuje. Ali začudo čak i televizičnije od Borisa Tadića koji je delovao umornije, pola emisije je gledao negde u stranu što je još povećavalo utisak odsutnosti. Drugo, želeći da kaže što više Tadić je govorio prebrzo tako da je što se toga tiče Nikolić bio bolji, osim što je par puta prešao granicu pristojnosti. Sve u svemu, Nikolić je delovao i borbenije i svežije i nekako televizičnije, a očekivalo se da bude obrnuto. Tadiću kao da je bilo važnije šta kaže nego kako kaže što čudi jer je reč o čoveku koji je predavao političku veštinu.

Osnovna Nikolićeva teza bila je da se sada živi lošije i da je vlast kriva za to. Ta teza ima svoju publiku u društvu gde većina oseća da nije zadovoljna svojim životom i položajem. Tadić se trudio da podacima i brojkama kontrira toj optužbi Nikolića i osećaju dobrog dela gledališta da živi lošije nego što su živeli. To je uvek malo nemoguća misija.

Tadić je bio uspešniji u onom delu kada je pokušavao da pokaže površnost, neodmerenost, prevrtljivost i politike i ličnosti Nikolića. Nikolić je pokušao da Tadiću uzvrati epitet čoveka prošlosti što se obično njemu spočitava. Takođe, Nikolić je delovao opušteno kao čovek koji nema šta da izgubi , pomalo kao čovek koji ide na sve ili ništa.

J. C.

----------------------------------------------

Trebješanin: Tadić nadmašio Nikolića

Predsednički kandidat koalicije Izbor za bolji život Boris Tadić nadmašio je u sinoćnjem televizijskom duelu na svim poljima svog protivkandidata u drugom krugu predsedničkih izbora Tomislava Nikolića, koji je u mnogo čemu bio inferiorniji, izjavio je psiholog Žarko Trebješanin. „Mislim da je Tadić nadmašio Nikolića gotovo na svim poljima – u retoričkom nastupu, u državničkom nastupu, u tome da je bio neuporedivo pristojniji i uljudniji i da je pokazao kako se zaista komunicira na javnoj sceni”, rekao je Trebješanin, prenosi Tanjug.

Trebješanin je naveo da je Tadić bio pribraniji, smireniji i da je uspeo da pošalje svoju poruku, odnosno da iskaže ono što je njegov politički kredo i što je njegovo političko uverenje. „Čini mi se da je uspeo da motiviše ljude za izlazak na izbore”, kazao je Trebješanin, navodeći da je Nikolić, predsednički kandidat koalicije Pokrenimo Srbiju, bio u mnogo čemu inferiorniji.

----------------------------------------------

Nikolić: Tadiću četvorka, Nikoliću dva plus

Politički analitičar Milan Nikolić ocenio je sinoć da je u delu predsedničkih kandidata Boris Tadić bio uverljiviji, staloženiji i da je pokazao državničko držanje, dok je nastup Tomislava Nikolića ocenio kao svađalački i neargumentovan. „Ako bismo davali ocene ja bih Tadiću dao četvorku, a Nikoliću dva plus”, kazao je Milan Nikolić, prenosi Tanjug. Prema njegovim rečima, Tomislav Nikolić je pokazao da je daleko manje spreman za ulogu predsednik republike, a najveći minus mu je bio svađalački stav. „Tadić je bio manje svadljiv i manje ličan, a preciznije je argumentovao ono što je govorio”, naveo je on precizirajući da je Nikolić, kada je u pitanju budućnost zemlje, uglavnom samo tvrdio da će on biti bolji ne iznoseći pritom i argumente zašto.

----------------------------------------------

Kako su Tadić i Nikolić „pobedili” Zvezdu

Pet je minuta posle 19 časova i novinarka RTS-a Antonela Riha, zadužena za doček predsedničkih kandidata, izlazi ispred glavnog ulaza javnog servisa.

– Hajde da vežbamo – kratko će i nervozno ona.

Jedan od producenata dublira i Borisa Tadića i Tomislava Nikolića. Rukuje se sa Antonelom i ulazi u lift. Nema crvenog tepiha ispred Takovske 10 za budućeg predsednika. Samo sivi otirač.

Krupni momak iz obezbeđenja podiže atmosferu.

– Ja sada dubliram Šešelja u opasnim scenama – kaže veselo. Zatim ulazi, rukuje se sa Antonelom i vraća nazad. Čak inepravilno izgovara slovo „r”.  

Ovo su sekvence uobičajenog, mahom napetog iščekivanjazavršne televizijske debate Tadića i Nikolićauoči drugog kruga predsedničkih izbora, zbog koje je odložen direktan prenos finala Fudbalskog kupa Srbije između Zvezde i Borca. Politika je opet pobedila fudbal, bar na Javnom servisu (pravo prenosa imala je TV Antena, objasnio je Javni servis). Tačno u podne, žrebom je određeno da prvi govori lider naprednjaka, a da završnu reč poslednji izgovori šef demokrata. Tadićje zauzeo poziciju „A”, levo od voditelja Zorana Stanojevića, dok je na koti „B” stajao Nikolić… Ma šta to značilo.

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić stižu prvi. I to je rešila kocka. Dolaze peške i čekaju na semaforu. Dobro odrađeno. Njihova „škoda” sa obezbeđenjem je došla dvadesetak minuta kasnije.

Samo kratko su mahnuli snimateljima i klincima koji su učestvovali na Festivalu dečjih horova u Dečjem kulturnom centru Beograda.

Kao Borisova prethodnica nastupio je njegov savetnik za medije Nebojša Krstić koji je, poput naprednjačkog tandema došao peške, u farmericama i teget jakni, dok je nekoliko minuta kasnije, u crnom „mercedesu” stigao doskorašnji predsednik Srbije. Krstić ga je čekao u holu, pa su zajedno ušli u lift.

Boris i Toma su se rukovali pred kamerama i to je bio nagoveštaj da neće igrati prljavo, da neće udarati ispod pojasa i nabijati laktove u zube, iako je politička čaršija danima brujala da će sinoćni duel biti istorijski sa stanovišta uvođenja nove sportsko-političke discipline: srpskog ultimat-fajta, ali u blatu.

Kafić „Skopi” je najbliže odredište gde običan svet gleda prenos političkog finala, kad već ne može fudbalskog. Glumac Jovo Osmajlić, sa facom Žana Gabena, kaže da bi glasao za onoga koji bi prekrstio FK Partizan u fudbalski klub Četnik, a stadion JNA u – hram fudbala „Ravna Gora”.

– Takav se nije rodio, moj Jovo – dobacuje gazda Petar Skopić, pa prosipa kafanski pragmatizam: Pobediće, dakle, Toma Tadić.   

Dvoboj u Takovskoj 10 je završen. Posle nekoliko minuta izlazi Tadić, ali odbija da prenese prve utiske posle jednoipočasovnog dijaloga sa Nikolićem. Minut, dva kasnije, isto čini i Nikolić. Ćutke, brzim koracima, sa Vučićem i saradnicima, nestaje ka Crkvi svetog Marka.

Uzgred, Zvezda je pobedila Borac.

A. Apostolovski

objavljeno: 17.05.2012.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Maja Nikolić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.