Tadić: Crnogorski jezik u Srbiji, zašto da ne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2010, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Crnogorski jezik u Srbiji, zašto da ne

PODGORICA -

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da građani Srbije koji se osećaju kao Crnogorci imaju pravo da govore na svom jeziku i nazivaju ga imenom svog naroda, prenose danas podgorički mediji.

"Svako ko želi da govori crnogorskim jezikom, ima na to puno pravo. Svako ko se oseća Crnogorcem, može da koristi pravo govora na svom jeziku i da ga naziva po imenu svog naroda", kazao je Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posle susreta sa crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem u Njujorku, gde učestvuju na 65. zasedanju Generalne skupštine UN, prenosi agencija MINA.

Tadić je ukazao da je pravo ljudi da govore maternjim jezikom zagarantovano i poveljom UN i da je to "ljudsko pravo vezano za evropske standarde".

"Što se tiče Srbije, svi koji govore crnogorskim jezikom imaju pravo da uče taj jezik i da ga upotrebljavaju", rekao je predsednik Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.