TADIĆ POMILOVAO MAKIJA

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ POMILOVAO MAKIJA

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić potpisao je u utorak veče odluku o pomilovanju kojom se Bogoljub Arsenijević oslobađa krivičnog gonjenja, rečeno je Beti u kabinetu predsednika Srbije.

Slikar Bogoljub Arsenijević Maki (56) izašao je iz Okružnog zatvora u Valjevu oko 21 sat, potvrđeno je iz zatvorske uprave.

Arsenijeviću, koji je počeo štrajk glađu, juče je Vanraspravno krivično veće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Višeg suda odredilo pritvor do dva meseca zbog neodazivanja sudskim pozivima za novo suđenje. On je uhapšen u noći između nedelje i ponedeljka na graničnom prelazu Kotroman, kod Mokre Gore, prilikom pokušaja ulaska u Srbiju iz BiH, po poternici Višeg suda u Valjevu.

Optužnica iz 1999. godine tereti Arsenijevića za sprečavanje službenih lica u obavljanju poslova bezbednosti. Ranije večeras, predsednik Tadić izjavio je novinarima u Beogradu da će čim stigne zahtev za pomilovanje iz Ministarstva pravde "učiniti sve što je u skladu sa zakonom". Tadić nije mogao da objasni kako se uopšte dogodilo da slučaj Arsenijević traje toliko dugo, navevši da to nije njegov posao.

"Ja obavljam posao predsednika Republike, a šta radi Ministarstvo pravde, MUP, šta rade sudovi... Ja ne mešam u njihov posao", rekao je Tadić. "Da li je neko usporio proces, nije usporio proces, ja to ne znam. Samo znam da kad sam došao iz Estonije da sam video da imamo nov problem. Ja ga rešavam čim dođe kod mene na sto", poručio je Tadić.

Arsenijević je 12. jula 1999. na Gradskom trgu u Valjevu organizovao "miting protiv vlasti" Slobodana Miloševića, na kojem je došlo do incidenata prilikom pokušaja zauzimanja zgrade Škupštine opštine Valjevo. Tadašnji Okružni sud u Valjevu izrekao mu je tri godine zatvora, ali je Vrhovni sud Srbije tu presudu ukinuo i naložio novo suđenje sa rekonstrukcijom na licu mesta.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makija držali u zatvoru, a Markove grehe u fioci dok ne zastare

Izvor: Blic, 15.Sep.2010, 02:30

Slikar i ikonopisac i jedan od vođa petooktobarske revolucije Bogoljub Arsenijević Maki juče je u pritvoru Okružnog zatvora u Valjevu započeo štrajk glađu nakon što mu je određen dvomesečni pritvor po optužbi za ometanje policajaca koji su 1999. sprečavali miting protiv Miloševićevog režima....

Nastavak na Blic...

Bogoljub Arsenijević izašao iz zatvora

Izvor: Politika, 15.Sep.2010

VALJEVO - Slikar Bogoljub Arsenijević Maki (56) izašao je iz Okružnog zatvora u Valjevu oko 21 sat, potvrđeno je večeras agenciji Beta iz zatvorske uprave...Arsenijevića je predsednik Srbije Boris Tadić danas, na predlog Ministarstva pravde, pomilovao od daljeg vođenja krivičnog postupka po...

Nastavak na Politika...

Pomilovanje, zastarevanje, nagodba

Izvor: B92, 15.Sep.2010

Beograd -- Različiti pristupi u slučajevima Bogoljuba Arsenijevića Makija, Marka Miloševića i Miladina Kovačevića, odslikavaju mane pravosuđa u Srbiji, ocenjuju pravnici...Posle snažnog pritiska javnosti, jedan od vođa građanskih protesta tokom režima Slobodana Miloševića - Bogoljub Arsenijević...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.