TADIĆ: POGRDNO SKANDIRANJE MI NE SMETA

Izvor: Kurir, 08.Nov.2010, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ: POGRDNO SKANDIRANJE MI NE SMETA

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas da je skandiranje deo navijačkog folkora i kulture i da ne želi drugačiji tretman nego što su imali drugi predsednici.

- Skandiranje je deo navijačkog folklora i kulture, meni to ne smeta. Neka državi organi rade svoj posao... Ne mešam se u rad pravosuđa, niti u rad Fudbalskog saveza Srbije - kazao je Tadić u Skupštini Srbije odgovarajući na novinarska >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pitanja posle svečane promocije komunalne policije.

Predsednik Srbije je rekao da lično nikada nikoga nije pozivao da se ubije i naglasio da ne želi poseban tretman.

- Neću da imam drugačiji tretman od drugih predsednika - kazao je Tadić i dodao da bi reagovao u slučaju da su navijači pogrdno skandirali nekom njegovom oponentu.

Fudbalska utakmica Smederevo - Rad na kojoj su navijači skandirali "Borise, spasi

Srbiju i ubij se" prekinuta je juče pred kraj na pet minuta. Pošto su se navijači odazvali pozovu spikera da prestanu sa uvredljivom pesmom meč je nastavljen.

Prema izjavama čelnici Fudbalskog saveza Srbije, sudije nemaju uputstva kako da postupaju i reaguju na politička skandiranja sa tribina.

Istu pesmu pevali su i navijači Crvene zvezde tokom meča protiv OFK Beograda u subotu, ali utakmica nije prekidana, kao ni u više navrata ranije.

Pesma "...spasi Srbiju i ubij se" peva se više od 10 godina na stadionima u zemlji, a pre Tadića bila je usmerena na bivšeg premijera Vojislava Koštunicu, a smišljena je protiv nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića.

Nikada ranije utakmice nisu prekidane zbog nje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.