TADIĆ PODRŽAO IDEJU O ZAJEDNIČKOJ KANDIDATURI

Izvor: Kurir, 09.Jul.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ PODRŽAO IDEJU O ZAJEDNIČKOJ KANDIDATURI

PODGORICA - Predsednik Srbije Boris Tadić podržao je ideju da zemlje bivše Jugoslavije podnesu zajedničku kandidaturu za organizaciju fudbalskog prvenstva Evrope 2020. godine.

PODGORICA  - Predsednik Srbije Boris Tadić podržao je ideju da zemlje bivše Jugoslavije podnesu zajedničku kandidaturu za organizaciju fudbalskog prvenstva Evrope 2020. godine.

"Ako predstojeae Evropsko prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << organizuju Poljska i Ukrajina, zašto ne bismo napravili takav napor i mi u regionu? Ne znam koliko bi to koštalo, ali je jasno da bi takav projekat obnovio sportsku infrastrukturu", izjavio je Tadić za beogradske medije.

Predsednik Srbije ocenio je da je "jako dobra ideja da podelimo troškove, promovišemo sport u našim zemljama, a ujedno se i politički promovišemo kao region".

"Bojim se samo da bi se teško dogovorili oko toga gde će se igrati finalna utakmica. Nadam se da bi bila u Beogradu", prokomentarisao je Tadić.

Tadić izrazio spremnost da se lista potencijalnih domaćina evropskog prvenstva 2020. proširi.

"Spreman sam da podržim proširenje liste organizatora za Crnu Goru. Predlažem da se jedno polufinale igra u Podgorici", rekao je Tadić tokom posete Crnoj Gori.

Ideju o zajedničkoj organizaciji prvenstva Evope pokrenuo je nemački radio Dojče vele, koji je o toj mogućnosti razgovarao sa zvaničnicima naconalnih fudbalskih saveza Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Predsednici Fudbalskih saveza Srbije i BiH, Tomislav Karadžić i Sulejman Čolaković, ranije su javno podržali mogućnost zajedničke kandidature za organizaciju evropskog šampionata, dok je predsednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković odbacio takvu ideju.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.