TADIĆ NA OTVARANJU POGONA ZA RECIKLAŽU KOD BATOČINE

Izvor: Kurir, 21.Mar.2012, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ NA OTVARANJU POGONA ZA RECIKLAŽU KOD BATOČINE

Za novi pogon u Batočini Tadić rekao da je očigledan primer da se može doći do izuzetno snažne i međunarodno bitne proizvodnje, rekao predsednik Srbije

BATOČINA - U Brzanu kod Batočine danas je otvoren prvi pogon za reciklažu višeslojne ambalaže za napitke koji godišnje može da preradi 7.500 tona takve ambalaže. Investiciju od 2,5 miliona evra u novi pogon zajednički su obezbedili preduzeće iz Batočine "Brzan-Plast" i kompanija "Tetra-pak".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Otvaranju novog pogona, prvog te vrste na Balkanu, prisustvovali su predsednik Srbije Boris Tadić, ministar životne sredine Oliver Dulić, ambasador Švedske Krisper Asp, predsednik opštine Batočina Radiša Milošević i direktor Tetra-paka" Brajan Mek Ginis. Predsednik Srbije je prilikom otvaranja pogona pozvao građane da traže od države povoljna sredstva da počnu porodični posao, kao i da se ponašaju društveno odgovorno i gde god je to moguće razvrstavaju otpad i time doprinesu zaštiti životne sredine.

Za novi pogon u Batočini, Tadić je rekao da je očigledan primer da se može doći do izuzetno snažne i međunarodno bitne proizvodnje.

"Danas otvaramo novi pogon u zelenoj ekonomiji kojim dobijamo samo dobro", rekao je Tadić i poručio da je zelena ekonomija značajna zato što predstavlja visokotehnološki deo privrede koji zahteva više nivoa edukacije radnika i novi je kvalitet u privređivanju.

"Poslednjih godina imali smo značajne rezultate u ovoj oblasti zahvaljujući resornom ministarstvu i privrednicima koji su pronašli svoje mesto i perspektivu u oblasti zelene privrede", naveo je on. Tadić je rekao da je ponosan na saradnju malih i srednjih preduzeća koja uspostavljaju partnerstva sa velikim kompanijama kao što je slučaj "Brzan-Plasta" i "Tetra-paka", jer se tako pospešuje razvoj gradova i sela.

Novi pogon zapošljava još 30 radnika, pored već 90 uposlenih u "Brzan-Plastu". Tadić je rekao da novim pogonom firma koja prarađuje otpad uspostavlja novu kulturu u društvu i viši stepen odgovornosti građana prema životnoj sredini.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Raj na zemlji, na žalost, ne postoji (VIDEO)

Izvor: S media, 21.Mar.2012

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je građane Srbije da budu hrabri i odluče se na realizaciju poslovnih ideja i otvore porodična preduzeća kojima će biti stvorena nova radna mesta..."Građani Srbije, samo hrabro. Državne institucije su tu da pomognu otvaranju realnih poslova sa idejom koja...

Nastavak na S media...

Otvoren prvi pogon na Balkanu za reciklažu višeslojne ambalaže

Izvor: Capital.ba, 21.Mar.2012

BEOGRAD, Prvi pogon na Balkanu za reciklažu višeslojne ambalaže za napitke, koji godišnje može da preradi 7.500 tona takve ambalaže, otvoren je u Brzanu kod Batočine u Srbiji. Investiciju od ..

Nastavak na Capital.ba...

Tadić: Porodični biznis obezbeđuje radna mesta

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2012

Predsednik Boris Tadić na otvaranju prvog pogona za reciklažu višeslojne kartonske ambalaže, u okviru fabrike "Brzan plast" u Batočini

Nastavak na Večernje novosti...

Brzan: Otvoren pogon za reciklažu

Izvor: Šumadija Press, 22.Mar.2012, 11:58

U prisustvu predsednika Srbije Borisa Tadića, juče je u Brzanu otvoren prvi pogon za reciklažu višeslojne ambalaže.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.