TADIĆ I JOSIPOVIĆ - FAKTORI STABILNOSTI

Izvor: Kurir, 22.Jun.2010, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ I JOSIPOVIĆ - FAKTORI STABILNOSTI

BEOGRAD - Ivo hvali Borisa! Predsednik Hrvatske Ivo Josipović govorio je juče u Strazburu, na početku letnjeg zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (SE), vrlo pohvalno o odnosima Srbije i Hrvatske i predsedniku Srbije Borisu Tadiću, otkriva za Kurir jedan od učesnika ovog zasedanja iz naše delegacije.

BEOGRAD - Ivo hvali Borisa!

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović govorio je juče u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Strazburu, na početku letnjeg zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (SE), vrlo pohvalno o odnosima Srbije i Hrvatske i predsedniku Srbije Borisu Tadiću, otkriva za Kurir jedan od učesnika ovog zasedanja iz naše delegacije.

- Josipović je naglasio da je saradnja sa Srbijom briljantna, naročito u pogledu borbe protiv organizovanog kriminala. Predsednika Srbije je pomenuo bar deset puta! Pričao je o njihovim susretima, da su se videli oko pet puta, da forsiraju politiku pomirenja, da su se izvinili i jedan i drugi... Rekao je da će mu doći u posetu i da su oni faktor stabilnosti - prenosi delove govora hrvatskog predsednika naš sagovornik i nastavlja:

- Zanimljivo je da je Josipović naglasio da su odnosi Srbije i Hrvatske, „verovali ili ne“, bolji nego odnosi Hrvatske i Crne Gore! Takođe, naglasio je da je budućnost celog regiona u Evropskoj uniji - zaključuje naš sagovornik.

Inače, na dnevnom redu letnjeg zasedanja SE danas će biti i Kosovo. Sednici prisustvuje i stalna delegacija Skupštine Srbije, koju predvodi Dragoljub Mićunović iz DS. Rasprava će trajati do petka 25. juna.

(G. R.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

U Strazburu danas rasprava o Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2010

STRAZBUR -..Drugog dana letnjeg zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope danas će se raspravljati o stanju na Kosovu, dok će istovremeno o stanju na Kosovu, ali u sedištu Evropskog parlamenta u Strazburu govoriti i šef međunarodne civilne kancelarije u Prištini Piter Fejt...Rasprava o Kosovu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.