TADIĆ I DODIK ZAJEDNO S OBE STRANE DRINE

Izvor: Kurir, 29.Avg.2010, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ I DODIK ZAJEDNO S OBE STRANE DRINE

UŽICE - Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer RS Milorad Dodik, u prisustvu gradonačelnika Užica Jovana Markovića, predstavili su juče užičkim privrednicima projekat izgradnje autoputa Požega - Višegrad.

Taj autoput, koji je predviđen Prostornim planom Srbije, trebalo bi da bude i najkraća veza između Koridora 10 i Koridora 11, da omogući brži i lakši protok ljudi, robe, usluga i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kapitala, ali i da podstakne realizaciju zajedničkih projekata u drugim oblastima.

Pored toga, Tadić i Dodik otvorili su radove na graničnom prelazu između dveju zemalja u Kotromanu, u Mokroj Gori, a potom svečano obeležili završnicu pruge uskog koloseka od Dobruna do Višegrada. Oni su najavili da će za nekoliko sedmica biti otvoren i most na Rači, koji je izgrađen sredstvima Vlade Srbije.

- Kad god postoje veliki projekti i planovi, ima onih koji će reći da su neostvarivi, ali uveren sam da projekat može biti realizovan u narednih pet do deset godina - poručio je Tadić.

(Z. Š.)
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Autoput

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.