TADIĆ GOLUBICOM STIGAO U VUKOVAR (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Nov.2010, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ "GOLUBICOM" STIGAO U VUKOVAR (VIDEO)

VUKOVAR - Predsednik Srbije Boris Tadić stigao je danas oko 10.15 časova u Vukovar, gde ga je dočekao njegov hrvatski kolega Ivo Josipović.

Dvojica predsednika posetiće Vukovar i Paulin Dvor, mesta stradanja Hrvata i Srba tokom rata 1991. godine.

Tadić je u Hrvatsku je doputovao trajektom "Golubica" iz Vajske, u opštini Bač. S njim su na drugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << obalu Dunava prešli vicepremijer vlade za evropske integracije Božidar Đelić, sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović, predsednik pokrajinske vlade Vojvodine, predsednik opštine Bač Tomislav Bogunović i Loren Stokvis, ambasador Holandije u Beogradu.

Na hrvatskoj strani reke dočekali su ga, aplauzom, Josipović, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, ambasadorka Holandije u Zagrebu i ambasador Srbije Stanimir Vukićević.

Kako prenosi Jutarnji list, sastanak dvojice predsednika u zgradi gradske uprave potrajao je oko pola sata, a neslužbeno je potvrđeno da je dokumentacija koju je u svojim rukama nosio predsednik Komisije za nestale pri Vladi Republike Srbije Veljko Odalović zaista ona iz vukovarske bolnice, koja je iz Vukovara u Srbiju odnesena uoči početka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Više informacija o tome očekuje se u službenom obraćanju dvojice predsednika.

Po izlasku iz zgrade gradske uprave Tadića su dočekali saborski zastupnici Vesna Pusić, Đurđa Adlešič, Biljana Borzan, Igor Dragovan, Ivan Jakovčić te oni iz srpske nacionalne manjine Milorad Pupovac, Mile Horvat kao i Ratko Gajica te predsednik SDSS-a Vojislav Stanimirović nakon čega su se svi zajedno uputili na Ovčaru.

Poseta predsednika Borisa Tadića Vukovaru trajaće gotovo čitav dan.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić u Vukovaru: Isprika i žaljenje za žrtve Ovčare

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Nov.2010

VUKOVAR - Točno u 10.15 sati brod simboličnog imena Golubica pristao je u vukovarsko riječno pristanište, a netom zatim srbijanski predsjednik Boris Tadić kao prvi visoki srbijanski dužnosnik kročio je na vukovarsko tlo, gdje ga je dočekao hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Otići ću u Vukovar

Izvor: Istinomer.rs, 05.Nov.2010, 10:11

"Ne treba niko da me pozove u Vukovar, sam ću doći, ali nemojte da me požurujete, otići ću kad za to dođe vreme." Prilikom prve zvanične posete hrvatskog predsednika Ive Josipovića Beogradu predsednik Srbije je rekao "da je spreman da poseti sva...

Nastavak na Istinomer.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.