TADIĆ: EU DA ODRŽI OBEĆANJE!

Izvor: Kurir, 24.Jun.2010, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ: EU DA ODRŽI OBEĆANJE!

ISTANBUL - Evropska unija bez okolišanja mora da poruči da li je spremna da u svoje okrilje primi sve države regiona i da iskreno pomogne da se taj cilj ostvari!

Ovo je predsednik Srbije Boris Tadić izjavio juče u Istanbulu na samitu šefova država jugoistočne Evrope. Tadić je šefovima država članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predočio korake koje je Srbija proteklih meseci načinila na putu ka EU.

- Samo kada čitava jugoistočna Evropa bude integrisana u EU, obećana era mira, koja je nagoveštena padom Berlinskog zida, moći će zaista da otpočne - rekao je Tadić.

Govoreći o značaju regionalne saradnje, Tadić je istakao da u njenom fokusu mora biti borba protiv organizovanog kriminala.

- Srbija je objavila rat organizovanom kriminalu i nećemo štedeti trud u nastojanju da otklonimo tu pretnju - naglasio je Tadić.

Predsednik Srbije se osvrnuo i na pitanje statusa Kosmeta, poručivši još jednom da Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

- Jednostrano proglašena nezavisnost je za nas samo još jedan pokušaj da se nametne jednostrano rešenje, i zato je takav ishod neodrživ. Nema prave alternative rešenju do koga bi se došlo pregovorima i kompromisom - poručio je Tadić, i ocenio da će prilika za nove pregovore nastupiti pošto MSP Generalnoj skupštini UN prosledi savetodavno mišljenje o secesiji Kosova.

(E. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.