Srpsko- hrvatski odnosi poremećeni

Izvor: B92, 29.Avg.2011, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko- hrvatski odnosi poremećeni

Beograd -- Srpsko-hrvatski odnosi liče na zavrtanje rukava od međunarodne zajednice, koji traje dok Merkelova ne napusti aerodrom, ocenjuje Boris Dežulović.

Nakon poslednjih izjava premijerke Jadranke Kosor, sa hrvatske strane, i predsednika Borisa Tadića i šefa diplomatije Vuka Jeremića, sa srpske strane, postavlja se pitanje koliki su to zapravo pomak Zagreb i Beograd načinili od vremena Tuđmana i Miloševića, kaže za "Blic" ovaj novinar iz Splita.

On smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da "sve što liči na neko približavanje dve zemlje nije ništa drugo nego zavrtanje ruku od strane međunarodne zajednice i traje samo dok Holbruk nekada, ili Merkelova sada, ne napuste aerodrom".

"I Tuđman i Milošević su umeli da vode uljudne i pristojne razgovore u Karađorđevu, Tikvešu, Brionima, po svim tim Titovim letnjikovcima, pa se zapitate koja je suštinska razmera toga što su kasnije činili Ivo Josipović i Boris Tadić", kaže Dežulović.

"Nakon mesec dana će opet biti na nekim Brionima razdrljenih košulja i ležerno će razgovarati i delovaće opet kao da imamo odgovorne političare koji su spremni da zakopaju ratne sekire. Mi svakih nekoliko meseci pišemo komentare da je to nova stranica u srpsko-hrvatskim odnosima, a onda oni učine sve da ispadne da se radi o davno pročitanoj stranici", dodao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.