Srđan Šaper kod demokrata SAD

Izvor: Blic, 22.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srđan Šaper kod demokrata SAD

Savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića i član Predsedništva Demokratske stranke Srđan Šaper biće jedini predstavnik Srbije na predstojećoj nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke, od 23. do 29. avgusta u Denveru, u SAD.



Šaper će konvenciji i Međunarodnom forumu lidera prisustvovati na poziv Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) iz Vašingtona, koji ovakav međunarodni skup organizuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 1984. godine. Kako je „Blicu" potvrđeno u NDI, na skup je pozvano više državnih i partijskih lidera iz Srbije, ali će u Denver putovati samo Šaper. On će biti jedan od preko 500 prisutnih iz više od 100 zemalja, koji uključuju sadašnje i bivše šefove država, predsednika parlamenata, partijskih lidera i zvaničnika, ministara i ambasadora.

- To je prilika da se lideri iz sveta sretnu, razgovaraju o aktuelnim svetskim pitanjima i steknu iskustvo na više panela na različite teme - kaže za „Blic" Tom Keli, direktor kancelarije NDI u Srbiji. Prema njegovim rečima, to je i prilika da se stekne bolji uvid u samu američku politiku i vodeće domaće i globalne političke teme.

Prema programu radnog dela foruma, predviđeno je da se u utorak učesnicima obrati Hilari Klinton, senatorka i bivša pretendentkinja na mesto demokratskog kandidata za predsednika SAD, dok je u četvrtak među najinteresantnijim panel posvećen politici kandidata Baraka Obame. To je prilika da se čuju mišljenja američkih političara i analitičara o njegovim ciljevima i načinima kako te ciljeve postići.

Slično kao i iz Srbije, i iz Crne Gore u Vašington putuje samo jedan predstavnik. To je lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić, koji je to potvrdio za podgoričke „Vijesti". U Denver je bio pozvan i predsednik parlamenta Ranko Krivokapić ali, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, on neće moći da prisustvuje konvenciji zbog prethodno ugovorenih obaveza, odnosno trenutno je na Olimpijadi gde je zakazao sastanke sa kineskim zvaničnicima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.