Srbija što pre treba da udje u EU

Izvor: S media, 21.Maj.2010, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija što pre treba da udje u EU

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras u Laktašima da želi da Srbija što pre udje u Evropsku uniju.

"Informisao sam premijera Republike Srpske Milorada Dodika o našim naporima da Srbija dodje što pre do naše aplikacije za članstvo u EU i da dodje do ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Tadić koji je u Laktaše došao posle zvanične posete Kipru.

Tadić je kazao da je na sastanku bilo reči i o ekonomskim temama kao i o ekonomskoj krizi koja kruži regionom nakon udara na evro sistem.

Predsednik Srbije rekao je da su to bile centralne teme ovog sastanka, ocenivši da su razgovori bili prijateljski.

Predsednik Tadić je na pitanje novinara odgovorio da u Beograd dolazi Haris Silajdžić u neslužbenu i radnu posetu.

"To nije službena i zvanična poseta. Srbija nastavlja regionalnu saradnju i ja ću primiti Harisa Silajdžića u Beogradu u ovakvoj formi", kazao je predsednik Tadić.

Odgovarajući na novinarska pitanja da li je bilo reči o Istanbulskoj deklaraciji, predsednik Tadić je naveo da o tome nisu pričali.

"Mi nemamo uvek istovetna mišljenja po svim pitanjima, jer Dodik ima svoju nadležnost i legitimitet u RS, ja svoje u Srbiji", kazao je predsednik Tadić.

On je rekao da Srbija snažno stoji iza RS kada je u pitanju BiH i kada je u pitanju njena budućnost.

Premijer RS Dodik rekao je da je ovo uobičajena poseta predsednika Srbije i da su razmenili mišljenja o važnim pitanjima.

On je najavio da će 8. juna u Banjaluci biti održana sednica Saveta za primenu sporazuma o specijalnim i paralelnim odnosima Srbije i RS.

Dodik je kazao da je tokom ovog sastanka bilo reči i o energetici i ekonomskim pitanjima koja se tiču i Srbije i RS, kao i o političkim temama.

"Razgovarali smo i o sastanku koji će se 2. juna održati u Sarajevu gde je predvidjeno prisustvo predstavnika regiona i zemalja EU, a koji će biti proširen i s predstavnicima SAD i Turske", kazao je Dodik.

On je rekao da su razmenjena mišljenja o tome, kao i očekivanja od te konferencije.

"Očekujemo da će biti potvrdjen bezvizni režim za gradjane BiH", rekao je Dodik.

Sastanku predsednika Tadića i premijera RS prisustvovali su i srpski član u predsedništvu BiH Nebojša Radmanović i predsednik Narodne skupštine RS Igor Radojčić.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić večeras s Dodikom

Izvor: EMportal, 21.Maj.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik sastaće se večeras u hotelu "Kaldera" u Aleksandrovcima kod Banjaluke, potvrđeno je danas iz Vlade RS.

Nastavak na EMportal...

Tadić sa Dodikom i Radmanovićem

Izvor: Beta, 21.Maj.2010

BANJALUKA, 21. maja 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić je nešto pre 19 časova stigao u hotel "Kaldera" u Aleksandrovcu kod Laktaša gde se sastao s premijerom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom i srpskim članom Predsedništva BiH Nebojšom Radmanovićem...Pre početka sastanka,...

Nastavak na Beta...

Tadić: Nismo pričali o Istanbulskoj deklaraciji

Izvor: Mondo, 21.Maj.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras u Banjaluci da je upoznao rukovodstvo Republike Srpske o naporima koje Srbija ulaže da bi podnela kandidaturu za članstvo u EU i bio ratifikovan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.