Spomen-ploča poginulim SAJ-evcima

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2010, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomen-ploča poginulim SAJ-evcima

Predsednik Srbije Boris Tadić i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić danas su u bazi Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) otkrili spomen-ploču poginulim pripadnicima te jedinice tokom izvršavanja zadataka u odbrani zemlje. Prethodno su sveštenici Srpske pravoslavne crkve osveštali spomen-ploču.

Pripadnici SAJ-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ministarstva unutrašnjih poslova danas obeležavaju dan jedinice.

SAJ je savremena, visokoprofesionalna antiteroristička jedinica policije, koja je namenjena za izvršavanje složenih i visokorizičnih zadataka bezbednosti i zaštite države i građana.

To se pre svega odnosi na borbu protiv terorizma, kao i pružanje asistencije drugim organizacionim jedinicama MUP-a prilikom hapšenja kriminalaca, posebno gde se očekuje otpor vatrenim oružjem.

Iskustvo dugo tri decenije i program obuke po uzoru na svetske antiterorističke jedinice, doprineli su stvaranju obučene, veoma pokretne i savremeno opremljene operativne jedinice.

Tokom ovog perioda izvedeno je na stotine akcija hapšenja opasnih i naoružanih osoba, privedeni su počinioci najtežih krivičnih dela, rešene složene situacije sa taocima.

Od 2005. godine komandant SAJ-a je potpukovnik policije Spasoje Vulević, koji je u karijeri prošao sve komandne dužnosti u toj jedinici.

Ceremoniji u bazi SAJ-a u Batajnici prisustvovali su i predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, direktor Bezbednosno-informativne agencije Saša Vukadinović, predstavnici Vojske Srbije i diplomatskog kora i bivši i sadašnji pripadnici jedinice.

Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je da će Srbija nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala, poručivši građanima da se mogu osećati sigurno jer će država pobediti u toj borbi.

"Ako nastavimo ovim putem slomićemo organizovani kriminal u Srbiji, doprinećemo njegovom slamanju u regionu jugoistočne Evrope i izgradićemo u narednih nekoliko godina jedan bezbedni ekonomski prostor", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je podržao napore pripadnika SAJ-a u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Tadić je istakao i da će Srbija nastaviti da podiže svoje kapacitete za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala i da će na nju u tom smislu moći da računa čitav svet.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.