Samardžić kritikuje Tadića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić kritikuje Tadića

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić ocenio je danas da je izjava predsednika Republike Borisa Tadića da Srbija nema ništa protiv priključenja Kosova nekim međunarodim finansijskim institucijama protivna srpskom Ustavu.

"Ta izjava nije u skladu sa Ustavom Srbije budući da je Kosovo nelegalno proglasilo nezavisnost i kao takvo, što se tiče Srbije, ne može da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ulazi ni u jednu međunarodnu organizaciju, ni u međunarodnu finansijsku organizaciju", naveo je Samardžić u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Dodao je da je Tadić "zaboravio" da je Srbija tokom pregovora o statusu Kosova dozvoljavala da Kosovo uđe u neke međunarodne institucije, ali samo kao deo Srbije.

"Samo u tom slučaju bi Srbija dozvolila da Kosovo sklapa posebne aranžmane sa nekim međunarodnim finansijskim institucijama. Međutim, od tada su se stvari dijametralno promenile jer je Kosovo nelegalno proglasilo nezavisnost tako da Srbija nema nikakvog interesa da se saglasi da Kosovo postane član neke međunarodne finansijske organizacije", rekao je Samardžić.

Predsednik Srbije Boris Tadić odbacio je danas optužbe prištinskih zvaničnika da Beograd vodi politiku 90-ih i rekao da Srbija ni na koji način ne želi da zaustavi priključenje Kosova nekim međunarodim finansijskim institucijama.

"Srbija ni na koji način ne želi da zaustavi proces priključenja Kosova nekim svetskim međunarodnim finansijskim institucijama jer mi smo u pregovorima o budućem statusu predlagali takvo rešenje za Kosovo i Metohiju", rekao je Tadić na konferenciji za novinare posle razgovora sa evropskim komesarom Lijem Renom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.