ŠUTANOVAC ZA PROMENU USTAVA SRBIJE

Izvor: Kurir, 13.Dec.2010, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠUTANOVAC ZA PROMENU USTAVA SRBIJE

BEOGRAD- Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da je neophodna promena Ustava Srbije i da je dobra ideja da se smanji broj poslanika u Skupštini Srbije.

"Dobro je što danas opozicione stranke prate predsednika države Borisa Tadića, koji je pre nekoliko meseci rekao da je Srbiji potreban manji i kompaktniji parlament i manja vlada. Svakako, po veličini Srbije i po broju stanovnika, 250 poslanika je mnogo", >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rekao je Šutanovac nakon dobijanja NALED-ove nagrade za reformatora godine.

"Moramo ići na promenu Ustava ne samo iz tog razloga, već ima mnogo toga što može u Ustavu da se definiše za Srbiju u 21. veku", rekao je Šutanovac.

Pojedine stranke vladajuće većine i opozicije saglasne su da je potrebno promeniti Ustav Srbije, iako su im razlozi zbog kojih to traže različiti - trajno rešenje kosovskog problema, smanjenje broja poslanika, uspostavljanje srednjeg nivoa vlasti, regionalizacija, smanjenje državne uprave ili pojevtinjenje administracije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić premijer ili novinarska patka?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2010

SARAJEVO,BEOGRAD -..Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da ni sa kim nije razgovarao o mogućnosti da bude novi predsednik Vlade Srbije kao i da ga niko nije obavestio da se razmišlja o tome...Dačić je rekao novinarima u Sarajevu da je poslednji put ta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.