SRS: Kakva je sudbina Vojvodine i Raške?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2010, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Kakva je sudbina Vojvodine i Raške?

NOVI SAD -

Srpska radikalna stranka javno je pozvala lidere Demokratske stranke, Srpske napredne stranke i Liberalno-demokratske partije da, posle njihovih razgovora sa šefom nemačke diplomatije Gvidom Vesterveleom, kažu građanima kakva je dalja sudbina Vojvodine, Raške oblasti i Srbije, izjavio je danas predsednik radikala u Južnobačkom okrugu Milorad Mirčić.

"Ne samo Boris Tadić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao personifikacija vlasti u Srbiji, nego i Tomislav Nikolić i Čedomir Jovanović, koje je u Beogradu primio nemački ministar spoljnih poslova, treba da nam otvoreno saopšte kakva će to i koja rezolucija da definiše statusno pitanje Vojvodine", rekao je on na konferenciji za novinare.

Mirčić je istakao da je, posle posete Vestervelea i informacija o razgovorima povodom rezolucije Srbije o Kosovu i Metohiji, "jasno ko su ljubimci zapada i nemačke spoljne politike" i dodao da je sad veoma bitno da Tadić, Nikolić i Jovanović kažu šta im je visoki gost iz EU rekao ne samo o Kosovu nego i o Vojvodini, Raškoj oblasti i budućnosti Srbije.

"Da li će Vojvodina sutra imati status koji nam je ranije predvidela Doris Pak (poslanik u Evropskom parlamentu) i biti podeljena između susednih država i koji bi, prema tom planu, njen deo pripao Srbiji", upitao je Mirčić.

On je naglasio da jedino rešenje za izlazak Srbije iz političke i ekonomske krize SRS vidi u skorom povratku njenog lidera Vojislava Šešelja iz Haga, koji će "svojom ličnošću i autoritetom" obezbediti da Rusija još čvršće stane uz Srbiju i da se o ključnim pitanjima za našu zemlju pitaju i Kina, Indija i Brazil, a ne samo SAD i EU.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Raška

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.