TOMISLAV NIKOLIĆ PRIZIVA PRIZNANJE KOSOVA

Izvor: Kurir, 30.Avg.2010, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOMISLAV NIKOLIĆ PRIZIVA PRIZNANJE KOSOVA

BEOGRAD - Nezavisno Kosovo Srbiji visi nad glavom! Ako mislite da je ovo izjava nekog od samozvanih prištinskih zvaničnika, varate se!

BEOGRAD - Nezavisno Kosovo Srbiji visi nad glavom!

Ako mislite da je ovo izjava nekog od samozvanih prištinskih zvaničnika, varate se!

Ovo je zaključak lidera naprednjaka Tomislava Nikolića koji je saopštio sedeći za stolom s nemačkim šefom diplomatije Gvidom Vesterveleom! I to pred svedocima!

Ono >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << što je Nikolić izjavio čuli su i predstavnici drugih stranaka.

- Nisam optimista u vezi sa ishodom rezolucije, a smatram da Srbiju očekuje suočavanje s nezavisnošću Kosova - izjavio je Nikolić na sastanku.

Jedan od svedoka, ministar odbrane i potpredsednik DS Dragan Šutanovac, za Kurir nije želeo da polemiše o tuđim stavovima sa tog sastanka.

- Jasno mi je da su svi sagovornici svesni težine trenutka i da niko nije izrazio želju da se problem rešava na davno prevaziđen način, putem sile i sukoba - kaže Šutanovac.

Suzana Grubješić, šefica poslanika G17 plus, takođe je bila prisutna kad je šef naprednjaka pričao o Kosmetu.

- To sam shvatila kao poruku da bi on bio mnogo konstruktivniji od sadašnje vlasti - poručuje Grubješićeva.

Za Nikolićeve bivše stranačke kolege ovakav stav je očekivan:

- Uopšte nismo iznenađeni takvim stavom. To je jedan od razloga zbog čega su zapadne sile napravile njegovu stranku i pokušale cepanje SRS - kaže poslanica radikala Vjerica Radeta.

A od naprednjaka ni glasa. Nikolić i drugi funkcioneri SNS juče nisu odgovarali na telefonske pozive i SMS poruke.

Čeda: Toma bi se odrekao Kosova

Šta na Nikolićevu prognozu kaže lider LDP Čedomir Jovanović, nismo uspeli da saznamo. Verujemo da nije bio iznenađen, jer je odmah po povratku vodećeg naprednjačkog dvojca Nikolića i Vučića iz Brisela prošlog meseca tvrdio da je Toma tamo obećao nezavisnost Kosova:

- Nemam razumevanja za takav proces u kome Nikolić po hodnicima EU obećava ono što niko u Srbiji nije spreman da učini, samo da bi dobio podršku za dolazak na vlast. Čovek koji se odrekao svoje prošlosti danas je spreman da ponudi svoju ulogu u prećutnom priznavanju nezavisnosti Kosova samo ako dobije mig - rekao je tada Jovanović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da nam se kaže kakva je sudbina Vojvodine i Raške

Izvor: S media, 30.Avg.2010

Srpska radikalna stranka javno je pozvala lidere Demokratske stranke, Srpske napredne stranke i Liberalno-demokratske partije da, posle njihovih razgovora sa šefom nemačke diplomatije Gvidom Vesterveleom, kažu gradjanima kakva je dalja sudbina Vojvodine, Raške oblasti i Srbije, izjavio je predsednik...

Nastavak na S media...

Nikolić: Kosovo ne bih priznao ni u ludilu!

Izvor: Press, 30.Avg.2010

"Vesterveleu sam rekao da ne mogu da promenim njegove stavove, a ni on moje i da ćemo, verovatno, biti suočeni sa neizglasavanjem rezolucije u UN" Predsednik SNS Tomislav Nikolić kaže da Demokratska stranka pokušava da ga u javnosti osumnjiči kao...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.