SRPSKA POLITIČKA SCENA

Izvor: Kurir, 23.Sep.2011, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA POLITIČKA SCENA

Boris Tadić: Razgovor s Ešton NJUJORK - Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je u Njujorku s visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton i ponovio stavove Srbije da ne treba prihvatiti pokušaje nasilne promene realnosti na KiM. Tadić je Eštonovu upoznao sa stavom da Beograd želi da rešava pitanje carina.

Boris Tadić: >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Razgovor s Ešton

NJUJORK - Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je u Njujorku s visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton i ponovio stavove Srbije da ne treba prihvatiti pokušaje nasilne promene realnosti na KiM. Tadić je Eštonovu upoznao sa stavom da Beograd  želi da rešava pitanje carina.

- Netačno je da se prihvatanjem pečata pristalo na to kuda će ići sredstva od carina, ko će na prelazima obavljati carinske poslove i na koji način će se oni regulisati - rekao je Tadić.

Vlada Vojvodine: Kancelarija u Briselu

NOVI SAD - Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine, izjavio je da je realizovan dogovor s Vladom Srbije i da su predstavnici Vojvodine počeli da rade u Briselu.

- Svoje aktivnosti kancelarija će obavljati u zgradi Misije Srbije pri EU, što već po sebi govori o privrženosti Vojvodine Srbiji. Mi smo privukli oko 6,3 milijarde evra stranih investicija u prethodnim godinama - rekao je Pajtić.

Megatrend održao prijem: Oproštaj od ambasadora

BEOGRAD - U zgradi Megatrend univerziteta održan je oproštajni prijem u čast Ignjasija de Palasija Espanje, ambasadora Kraljevine Španije u Srbiji.

Rektor Megatrend univerziteta prof. dr Mića Jovanović izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da sarađuje sa španskim ambasadorom i istakao da će ta plodna saradnja biti nastavljena i po isteku ambasadorovog mandata. Njegova ekselencija Ignjasio de Palasio Espanja izjavio je da je rektor Megatrend univerziteta prof. dr Mića Jovanović od njegovog dolaska u Srbiju bio prijatelj i podrška.

Sud u Prištini: Limaj u kućnom pritvoru

PRIŠTINA - Jednom od komandanata nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova Fatmiru Limaju sinoć je Okružni sud u Prištini odredio kućni pritvor od mesec dana po optužnici za ratne zločine nad albanskim i srpskim civilima i pripadnicima vojske i policije Srbije, prenosi Beta.Odluka Ustavnog suda Kosova od pre dva dana omogućuje hapšenje i poslanika bez prethodnog oduzimanja imuniteta.

Jarinje: Kfor blokirao put, Srbi našli novi

JARINJE - Pošto su vojnici Kfora sinoć blokirali alternativni putni pravac iznad prelaza Jarinje, Srbi su u neposrednoj blizini otvorili novi put, tako da vozila neometano saobraćaju, prenosi Tanjug. Vojnici Kfora koji su blokirali put opkoljeni su gomilama šljunka koje su Srbi istovarili reagujući na njihov potez.

Zatvaranju alternativnog putnog pravca prethodilo je zatvaranje samog prelaza za pešake. Na prelaz je vraćena bodljikava žica, a zbog blokade alternativnog putnog pravca prekinut je koncert narodne muzike koji je organizovalo Udruženje muzičara sa severa Kosova na barikadi ispred prelaza.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.