SDS: Opstanak istinske opozicije ugrožen

Izvor: Akter, 26.Okt.2015, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Opstanak istinske opozicije ugrožen

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je danas da je vlast u prethodnih godinu dana medijski i finansijski blokirala prave opozicione stranke i zahvalio onima koji su u tom periodu podržavali SDS

"Mladi i nova sveža energija u politici su ključ razvoja Srbije. Zahvaljujemo se svima koji su nas podržavali u prethodnih godinu dana u teškim okolnostima potpune medijske i finansijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << blokade od strane vlasti, koja ugrožava opstanak istinski opozicionih stranaka", izjavio je Tadić,

U saopštenju povodom godinu dana od Prve izborne skupštine te stranke ocenjuje se da se SDS u prvih godinu dana profilisala kao ozbiljna stranka, koja nudi konkretna rešenja i dodaje se da ona predstavlja istinsku i odgovornu opoziciju "nestručnoj i nesposobnoj vlasti".

"U skladu sa situacijom u kojoj se danas nalazi opozicija, ali i iz solidarnosti sa građanima čija ekonomska situacija se svakodnevno pogoršava, nećemo poput režimskih stranaka organizovati glamuroznu proslavu godišnjice", navodi se u saopštenju.

SDS je navela da je u cilju okupljanja opozicije potpisala sporazume o saradnji sa Zelenima Srbije, Pokretom Zapadna Srbija kao i sa Narodnim pokretom Srbije i da su u toku razgovori i sa drugim "strankama, pokretima i pojedincima u cilju ujedinjavanja svih opozicionih potencijala ovog društva".

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.