SAD: Sastanak Tadića i Josipovića pozitivan korak

Izvor: Vesti-online.com, 25.Mar.2010, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Sastanak Tadića i Josipovića pozitivan korak

Sjedinjene Američke Države pozdravile su danas neformalni sastanak predsednika Srbije i Hrvatske, Borisa Tadića i Ive Josipovića, ocenjujući da susret u Opatiji predstavlja pozitivan korak ka poboljšanju odnosa dve zemlje.

"Sastanak predsednika Tadića i Josipovića je pozitivan korak ka poboljšanju odnosa Srbije i Hrvatske", izjavio je za agenciju Hina zvaničnik američkog Stejt departmenta.

Američki zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je podršku Vašingtona saradnji i dobrosusedskim odnosima u regionu.

"SAD nastavljaju da podržavaju unapređenje regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa među svim državama jugoistočne Evrope", kazao je on.

Američki mediji su danas preneli agencijske izveštaje o jučerašnjem sastanku u Opatiji, na kojem su Tadić i Josipović pokazali spremnost dve zemlje za obnovu dijaloga na najvišem nivou.

U izveštajima se ističe da su predsednici razgovarali o mogućnosti povlačenja tužbe i kontratužbe Hrvatske i Srbije koje su dve zemlje podnele Međunarodnom sudu pravde u Hagu i napominje se da će se Tadić i Josipović ponovo sastati u subotu u Briselu na Evropskom forumu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak na vrhu

Izvor: Blic, 26.Mar.2010, 01:20

Iznenadni susret predsednika Srbije Borisa Tadića i hrvatskog lidera Ive Josipovića pokazao je dve stvari - prvo, da je moguće da do susreta na vrhu dođe bez posredovanja neke treće strane. ..Zagreb i Beograd su shvatili da nije potrebno da im Brisel i Vašington drže sveću. Sastanak je takođe...

Nastavak na Blic...

Dvojka koja rešava probleme

Izvor: Kurir, 26.Mar.2010

BEOGRAD - Pomak u odnosima dve zemlje i rešavanje otvorenih i gorućih pitanja biće konkretni efekti susreta predsednika Srbije i Hrvatske, Borisa Tadića i Ive Josipovića, u Opatiji, smatraju sagovornici Kurira. Vojislav Stanimirović, predsednik SDSS, pozdravlja gest srpskog predsednika. - Sastanci...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.