Priznanje Tadiću za evropski put

Izvor: B92, 10.Feb.2014, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje Tadiću za evropski put

Beograd -- Lider Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić sastao se sa delegacijom poslanika Evropskog parlamenta, koju predvodi Hanes Svoboda.

Teme razgovora su bile aktuelna politička situacija u Srbiji i predstojeći parlamentarni izbori.

Bilo je reči o nastavku procesa evrointegracija, kao i o izazovima koji stoje pred Srbijom na njenom putu ka članstvu u EU, saopštio je NDS.

Sagovornici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su se, kaže se u saopštenju, saglasili da je neophodno sprovesti reforme i razmenili mišljenja o tome koje reforme su najznačajnije i o rešenjima za probleme koji srečavaju njihovo uspešno sprovođenje.

Svoboda i članovi delegacije su, kako se navodi, odali priznanje Tadiću na svemu što je do sada učinio za evropski put Srbije, a lider NDS je naglasio da će ta stranka imati snažni socijaldemokratski karakter i da će biti partner svim demokratskim i socijaldemokratskim strankama u Evropi i svetu.

Sa Svobodom je danas razgovarao i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i lider Demokratske stranke Dragan Đilas.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.