Prijem u ruskoj ambasadi

Izvor: RTS, 10.Jun.2010, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem u ruskoj ambasadi

Predsednik i premijer Srbije, Boris Tadić i Mirko Cvetković, predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović, ministri Dragan Šutanovac, Vuk Jeremić patrijarh srpski Irinej i lideri i funkcioneri političkih partija, prisustvovali svečanom prijemu u ambasadi Rusije, povodom Nacionalnog dana Ruske Federacije.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin priredio je svečani prijem povodom Nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dana Ruske Federacije, koji se proslavlja 12. juna.

Prijemu u ambasadi Rusije prisustvovali su predsednik i premijer Srbije, Boris Tadić i Mirko Cvetković, predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović, ministri Dragan Šutanovac, Vuk Jeremić, patrijarh srpski Irinej.

Na prijemu su bili i lideri i funkcioneri političkih partija u Srbiji, Tomislav Nikolić, Vojislav Koštunica, Velimir Ilić, Zoran Anđelković i drugi, zatim veliki broj ambasadora, kao i ličnosti iz kulturnog i javnog života.

Nacionalni dan Ruske Federacije je praznik nacionalnog jedinstva, koji se proslavlja 12. juna. Tog dana 1990. godine parlament Rusije formalno je proglasio suverenitet Ruske Federacije, čime je ozvaničen raspad Sovjetskog Saveza.

Povodom Nacionalnog dana Rusije, u subotu će u Centru "Sava" u Beogradu biti organizovan koncert.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Državni vrh na prijemu povodom Nacionalnog dana Ruske Federacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2010

BEOGRAD -..Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin priredio je danas svečani prijem povodom Nacionalnog dana Ruske Federacije, koji se proslavlja 12. juna...Prijemu u ambasadi Rusije prisustvovali su predsednik i premijer Srbije, Boris Tadić i Mirko Cvetković, ministar odbrane Dragan Šutanovac,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.