Izvor: RTS, 16.Okt.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave zbog šampanjca na Marakani

Na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, policija podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv predsednika Borisa Tadića. Prijave podnete i protiv Tomislava Karadžića, Snežane Samardžić Marković, Aleksandra Antića i Fudbalskog saveza Srbije.

Policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd podneli su Gradskom sudiji za prekršaje u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beogradu, u redovnom postupku, zahteve za pokretanje prekršajnog postupka protiv Fudbalskog saveza Srbije kao pravnog lica i Tomislava Karadžića kao odgovornog lica u pravnom licu, zbog izvršenog prekršaja na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama Republike Srbije. 

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnet je i protiv fizičkih lica Borisa Tadića iz Beograda, Tomislava Karadžića iz Subotice, Aleksandra Antića iz Beograda i Snežane Marković Samardžić iz Beograda.

Nakon završetka utakmice Srbija-Rumunija, u subotu 10. oktobra na stadionu Crvene Zvezde, predsednik Srbije Boris Tadić, ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić u VIP loži na stadionu nazdravili su pobedi reprezentacije Srbije ispijanjem šampanjaca.

Predsednik Srbije je izjavio da je spreman da plati kaznu ukoliko nadležne institucije procene da je prekršio zakon.  

"Nisam ja nešto pio toga dana, već sam se kucnuo čašom, ali ako sud nađe da je prekršen zakon, smatram svojom obavezom da platim kaznu", rekao je Tadić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.