Ponovo odloženo suđenje zbog pretnji Tadiću i Đeliću preko plakata

Izvor: Blic, 30.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo odloženo suđenje zbog pretnji Tadiću i Đeliću preko plakata

Suđenje Vladici Simonoviću, optuženom zbog pretnji predsedniku Srbije Borisu Tadiću i potpredsedniku Vlade Srbije Božidaru Đeliću, odloženo je danas zbog zahteva Simonovićevog branioca za izuzeće postupajućeg, opštinskog, okružnog i republičkog tužioca.



Suđenje je odloženo za 24. novembar, do kada bi trebalo da se odluči o tom zahtevu, koji je u ime svog klijenta advokat Miodrag >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Panjević podneo Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu.

O zahtevu za izuzeće tužilaca odlučiće neposredno viši tužioc, a o izuzeću republičkog Visoki savet pravosuđa.

Simonoviću se sudi zbog ugrožavanja bezbednosti Tadića i Đelića, jer je 2. maja, nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, lepio plakate po Beogradu sa njihovim fotografijama na kojima je pisalo "državni neprijatelj" i "Jedan je Puniša Račić".

Početak suđenja Simonoviću odložen je i početkom septembra, zbog službenih obaveza njegovog branioca.

Za krivično đelo ugrožavanje bezbednosti, za koje je Simonović optužen, zaprećena je kazna zatvora do tri godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.