Pojeftinjenje Vlade

Izvor: Istinomer.rs, 28.Okt.2010, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojeftinjenje Vlade

"Smatramo da bi to bilo veoma dobro i da konačno moramo da pojeftinimo državnu administraciju na svim nivoima, od Republike, preko Pokrajine do lokalnih samouoprava." Na zahtev javnosti da se smanji broj članova Vlade potpredsednik Dinkić je rekao da se "u vladajućoj koaliciji razgovara o smanjenju broja ministarstava, te dodao da je stranka G17 plus spremna na takav potez".
"Gospodin >> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << Boris Tadić i ja smo apsolutno za smanjenje Vlade, a ostaje još i da treći koalicioni partner donese zvaničnu odluku."
Dnevnik, 26. 3. 2009. godine


O temi smanjenja ministarstava je nastavilo da se govori, ali - ništa više od toga.
"Vladu Srbije bi trebalo smanjiti na 15 do 17 ministarstava, čime bi postala jeftinija i daleko efikasnija i brža...Kada imate ovoliko resora, dok se mi nešto dogovorimo na nivou koalicije, onda u vladi i dok to dođe do onih koji bi to trebalo da sprovedu, izgubi se mnogo vremena."
B92, 18. 4. 2009. godine


Bilo da je reč o merama štednje ili lošem radu ministara, Dinkić je ostao pri stavu da u Vladi treba da bude manje fotelja.
"Dvojica potpredsednika Vlade Srbije, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić, kažu da je neophodna rekonstrukcija kabineta premijera Cvetkovića! Oni su rekli da se slažu sa predsednikom Tadićem da ima ministara koji svoj posao ne rade dobro, ali se ni jedan ni drugi ne prepoznaju u Tadićevoj kritici."
Press, 4. 12. 2009. godine


Međutim, i pored kritika na glomaznost i manjak rezultata, Vlada ni posle dve godine rada nije doživela promene. Nedavno je ponovo pokrenuto pitanje smanjenja resora, a lider G17 plus je ponovo naglasio da je "za".
"Potpuno smo spremni za pregovore o rekonstrukciji. Očekujemo da nam se uputi zvaničan poziv od najjače stranke, DS, da sednemo na sto i sve se dogovorimo."
Večernje novosti, 18. 10. 2010. godine


Gledajući po izjavama Dinkić jeste za smanjenje broja ministarstava, ali, u praksi, Vlada, u kojoj njegova stranka drži šest ministarskih resora i jedno potpredsedničko mesto, ne doživljava promene. Takođe, svaki put kada se pokrene ta tema lider G17 plus redovno "prebacuje loptu" na partnere u Vladi. Zbog toga mu Istinomer daje ocenu "nešto između".

Nastavak na Istinomer.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.