Pastor se nada saradnji sa DS

Izvor: Kurir, 22.Maj.2012, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor se nada saradnji sa DS

NOVI SAD - Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izrazio je nadu da će u Subotici SVM ponovo uspostaviti saradnju sa Demokratskom strankom (DS).

Predsednik DS Boris Tadić je pre deset dana obećao da će se lično angažovati "u pogledu subotičke situacije", rekao je Pastor, a prenosi današnji novosadski Mađar so (Magyar szo).

On je dodao da dogovor sa demokratama >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predviđa da u lokalnim samoupravama ona stranka koja ima više osvojenih mandata daje gradonačelnika, a ona sa manjim brojem odbornika predsednika skupštine. "Koalicioni sporazum gotovo svuda možemo lako da sklopimo, jedino Subotica predstavlja teškoću", naveo je Pastor.

Zamenik predsednika Gradskog odbora DS i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je rekao da ne zna na čemu Pastor zasniva ideju da može da bira sagovornike o formiranju vlasti. "Onaj ko je pre dve nedelje izgubio izbore, a sada je u tri izborne jedinice i na pokrajinskim izborima izgubio izbore, ne može da postavlja uslove. Ni inače to nije način demokratskog dijaloga", rekao je Vučinić. Pastor je ranije izjavljivao da sa određenim ljudima iz subotičkog DS-a, uključujući i Vučinića, ne može da zamisli saradnju.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.