Palma neće Dragina i Milosavljevića

Izvor: B92, 31.Jan.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma neće Dragina i Milosavljevića

Beograd -- Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma namerava da zatraži smenu ministara poljoprivrede i trgovine Saše Dragina i Slobodana Milosavljevića.

On kaže da je protiv rekonstrukcije Vlade Srbije, ali se zalaže za smenu dvojice ministara za koje smatra da su loše radili, piše Pres.

Palma izbegava da javno pozove te ministre da podnesu ostavke jer, kako kaže, želi prvo njihova imena da saopšti predsedniku Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Borisu Tadiću.

"Ne znam kada ću se videti sa predsednikom Tadićem, ali znam da ne smemo da dozvolimo da se ne štite domaći proizvodi, poljoprivredni proizvođači, uvozi mleko, uništava stočni fond i da poljoprivrednici žive sve teže", kaže Marković.

Cena struje da prati rast plata

Predsednik Jedinstvene Srbije i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma kaže da će se stranka na čijem je čelu suprostaviti rastu cene struju većem od rasta plata. "U ovoj teškoj situaciji i teškom stnnju korisnika električne energije, mora se naći adekvatno rešenje, i JS će ga predložiti kroz poseban program, a suština je da cena struju raste srazmerno rastu plata", objasnio je Marković.

Konstataciju da se iz njegovih navoda lako može zaključiti da traži ostavke Dragina i Milosavljevića, Dragan Marković nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje. "Videćemo, vama ću prvo javiti ako rešim javno da kažem imena tih ministara, čiju smenu tražim. Mogu da kažem da oni čiju će smenu tražiti nisu iz koalicije SPS-JS-PUPS", navodi on.

Međutim, predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić kaže da Palmina inicijativa za smenom ministara iz DS „nije inicijativa socijalista".

"Dragan Marković, kao član naše koalicije, ima pravo da izrazi kritiku u pogledu funkcionisanja bilo kog segmenta rada Vlade i da tu kritiku izrazi onome za koga smatra da ima najviši stepen autoriteta. Kada to bude učinjeno, SPS će izneti stav da li će njegovu inicijativu podržati", kazao je Ružić.

S druge strane, Dragin i Milosavljević nisu želeli da odgovore na prozivke Dragana Markovića. Potpredsednik DS i portparol stranke Jelena Trivan kaže da se njena stranka zalaže da funkcioneri ne budu nedodirljivi i večni.

"Bilo koja personalna promena treba da proizađe iz ozbiljne analize rada, a ne iz medijskih spekulacija. Ne treba bežati od odgovornosti ukoliko su u bilo kojoj partiji izabrali pogrešne kadrove na pogrešnim mestima", rekla je Trivan, komentarišući Palminu izjavu.

Ona je dodala da bi "Srbija bila najsrećnija zemlja na planeti da samo od dva čoveka zavisi njen oporavak".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.