Izvor: S media, 29.Sep.2012, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Ðilasu podrška Pokrajine

Vojvođanski odbor Demokratske stranke podržaće zamenik predsednika DS Dragana Ðilasa koji je danas zvanično počinje kampanju za predsednika stranke, rekao je potpredsednik demokrata Bojan Pajtić.

Međutim, on je izjavio i da lider te stranke Boris Tadić bez obzira na rezultate stranačkih izbora, treba da ostane na visokoj poziciji u DS.

Na skupu kojem prisustvuje 120 predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << opštinskih odbora DS od 170, koliko ih ima u Srbiji, Pajtić je agenciji Beta rekao da Tadić treba i ubuduće da bude na visokoj funkciji u stranci, jer je omogućio Srbiji kandidaturu za članstvo u EU.

Prema njegovim rečima Tadićev uticaj u stranci doprineo bi smirivanju političke scene u Srbiji, koja je do pre nekoliko godina bila "u stanju latentnog političkog gradjanskog rata".

On je dodao da DS u narednih nekoliko meseci treba da se profiliše kao najjača stranka, jer nema uspešne vlade bez jake opozicije, a ocenio je i da je DS nametnula svoj program i strankama koje su na vlasti.

Sastanku izmedju ostalih prisustvuju Dragan Djilas, Milica Delević, Oliver Dulić, Goran Ješić, Milan Marković, Borislav Stefanović, bivši gradonačelnik Niša Miloš Simonović, genetičar Miodrag Stojković, bivši savetnik predsednika Srbije za Kosovo Mladjan Djordjević, a najavljen je i dolazak Božidara Djelića.

Pristuno je oko 120 od 170 opštinskih odbora DS, odnosno svih 44 iz Vojvodine, 17 iz Beograda i 59 iz drugih delova Srbije.

(Beta, Foto: Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.