Pajtić: Pokazaćemo privrženost Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2009, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Pokazaćemo privrženost Srbiji

NOVI SAD - "Nedolazak predsednika Borisa Tadića i premijera Mirka Cvetkovića na ceremoniju potvrđivanja Statuta Vojvodine ne smatram za problem, jer je reč o protokolu, a oni su svoju snažnu podršku usvajanju Statuta i Zakona o nadležnostima više puta do sada iskazali", ističe Bojan Pajtić u razgovoru za Danas.

U prvom intervjuu u kojem je predstavljen kao predsednik pokrajinske vlade, institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tako nazvane u novim vojvođanskim aktima, Pajtić je naglasio da su problemi oko Statuta i Zakona o nadležnostima su jednostavno izmišljeni.

"To su dva akta koja imaju za cilj potvrdu teritorijalnog integriteta i celovitosti Srbije, kao i da na moderan način definišu jednu regiju, pri čemu ogroman broj regija u EU ima mnogo veće nadležnosti nego što ih i sada ima Vojvodina", dodao je on.

''Ovi akti donose razvojne mehanizme, a ti mehanizmi ne odnose se na povećanje plata u državnim službama i javnim sektorima, već su podsticaj za dalji razvoj privrede.Kroz predstavništvo u Briselu, koje ćemo otvoriti kada Srbija postane kandidat za članstvo u EU, moći ćemo da apliciramo za evropske razvojne fondove, a Unija svoju finansijsku podršku uglavnom usmerava u regije. Sada kada je sve završeno, ne vidim razloga za traženje odgovornih zašto se nešto dogodilo dva-tri meseca kasnije od onoga što smo želeli. Nema razloga da se dižu tenzije, da se bilo ko optužuje, ne bi to donelo ništa dobro'', ocenio je on.

Na pitanje šta kao predsednik pokrajinske Vlade Vojvodine može da poruči građanima centralne Srbije, Pajtić je istakao da im poručuje da su bile besmislene teze da će se Srbi otcepiti od Srbije i da je bila apsurdna tvrdnja da se Statutom i Zakonom stvara država u državi.

"Naredni dani i meseci u primeni ta dva akta jasno će pokazati koliko su takve teze bile neuspešan pokušaj da se proizvede strah među građanima, a da neke političke stranke poprave svoj veoma slab rejting.Statut i Zakon će pokazati koliko su Vojvođani privrženi Srbiji", zaključio je Pajtić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.