Pajtić: Izjava Tadića o Statutu korektna

Izvor: RTS, 12.Sep.2009, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Izjava Tadića o Statutu korektna

Konstatacija predsednika Srbije Borisa Tadića o Staututu Vojvodine ne odnosi se na pokrajinske institucije i sasvim je korektna, ocenio predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da se konstatacija predsednika Srbije Borisa Tadića ne odnosi na pokrajinske institucije, ocenivši je sasvim korektnom.

Predsednik Srbije nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je, obraćajući se studentima koji posredstvom Fonda "Dr Zoran Đinđić" odlaze na praksu u austrijske firme, rekao da "kada neki ljudi u Vojvodini danas žele autonomiju koja se graniči sa državom, onda zaboravljaju da je između Beograda i Novog Sada samo sedam minuta razlike ukoliko se ide najsavremenijim tehničkim sredstvima".

"Da li je potrebno da unutar jedne države na svakih sedam minuta bude drugi državni sistem", izjavio je Tadić.

Ipak, Pajtić je rekao da bi više voleo da je predsednik precizirao na koga se ta tvrdnja odnosi, "jer će sada protivnici modernizacije ovog društva zloupotrebiti njegovu, inače sasvim korektnu izjavu".

"Ono što mi tražimo za Vojvodinu je daleko manje autonomije nego što je imaju mnoge regije u Austriji, Italiji, Španiji, Nemačkoj, Rusiji i drugim evropskim zemljama", rekao je predsednik Izvršnog veća Vojvodine novosadskom listu "Dnevnik".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.