PANTIĆ: MOGUĆE PREISPITIVANJE ODLUKE O REFERENDUMU

Izvor: Kurir, 19.Jan.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANTIĆ: MOGUĆE PREISPITIVANJE ODLUKE O REFERENDUMU

Mi ne želimo da donosimo bilo koju odluku koja će biti u suprotnosti sa državnim i nacionalnim interesima, rekao je predsednik SO Kosovska MItrovica

BEOGRAD - Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić najavio je danas mogućnost da lokalna samouprava preispita odluku o održavanju referenduma na severu Kosova zakazanog za 14. i 15. febuar.

"Mi ne želimo da donosimo bilo koju odluku koja će biti u suprotnosti sa državnim i nacionalnim interesima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ako se pokaže da će odlaganje referenduma doneti boljitak ili olakšati položaj Vladi i predsedniku Borisu Tadiću spremni smo da razgovaramo i o pomeranju roka", izjavio je Pantić nakon sastanka sa ministrom za KiM Goranom Bogdanovićem.

On je podsetio da su odluku o održavanju referenduma donele Skupštine opština i da jedino one mogu da je stave van snage ili da je odlože.

Pantić je najavio da će u narednom periodu predsednici opština održati konsultacije sa šefovima odborničkih grupa kako bi se videlo raspoloženje skupština po pitanju odlaganja referenduma.

Na sastanku je bilo reči i o predstojećim izborima u Srbiji, a predsednici opština su Bogdanoviću preneli da bi u skladu sa Ustavom izbori na KiM trebalo da budu raspisani kad i u ostalim delovima centralne Srbije.

Na današnjem sastanku ministra Bogdanović sa predsednicima opština Leposavić, Zubin potok, Zvečan, Kosovska Mitrovica kao i načelnikom kosovskomitrovačkog okruga, prema rečima Pantića, dogovoreno je da se sastanci i ubuduće redovno održavaju, kako bi stavovi lokalne samouprave i Vlade bili jedinstveni.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.