Opasni potezi Prištine, ali ne želimo rat

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2011, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasni potezi Prištine, ali ne želimo rat

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas da Srbija ne želi sukobe i rat i upozorio na opasnost od jednostranih akacija Prištine na severu Kosova.

Na promociji novih potporučnika Vojske Srbije ispred Doma Narodne Skupštine u Beogradu Tadić je rekao da bi te jednostrane akcije "u potpunosti obesmislile dijalog" Beograda i Prištine.

''Upozoravam Evropske partnere na jednostrane akcije Prištine (usmerene

na preuzimanje prelaza na severu Kosova)'', >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao je Tadić i istakao da se konflikt izmđu Srba i Albanaca može rešiti jedino mirnim putem.

Presednik je poručio da jedino stabilna i jaka Srbija koja napreduje ka EU može da zaštiti svoje interese na Kosovu. Prema rečima Tadića, sve posledice koja mogu proisteći iz jednostranih poteza su na onome ko se na njih odlučio, na onome ko je te poteze ohrabrio, kao i na onome ko misli da je nasilje bolje od samog dijaloga.

"Takve ideje su opasne i pogrešne i moraju se na vreme osujetiti", poručio je predsednik Srbije.

"Srbija je danas mirna i demokratska zemlja koja pruža ruku saradnje svima i čija je vojska ključni regionalni faktor stabilnosti", kazao je Tadić.

Premijer Kosova Hašim Tači najavio je da će Priština 16. septembra preuzeti prelaze Branjak i Jarinje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.