Odnosi Srbije i Norveške na visokom nivou

Izvor: Studio B, 20.Apr.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odnosi Srbije i Norveške na visokom nivou

Predsednik Srbije Boris Tadić i ministar inostranih poslova Norveške Jonas Gar Store ocenili su u Beogradu da su odnosi dveju zemalja na tradicionalno visokom nivou, uz veliki potencijal za produbljivanje ekonomske saradnje.

Tadić je zahvalio Storeu na pomoći Norveške demokratskim reformama u Srbiji i na humanitarno-razvojnoj pomoći zemlji.

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, posle razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << s norveškim kolegom, izjavio je da je ključni element predloga koji je Srbija uputila UN u vezi s istragom o trgovini organima na Kosovu to da mandat za sprovođenje istrage mora dati Savet bezbednosti UN.

Jeremić očekuje da će period konsultacija zemalja članica SB UN trajati nedeljama, ali je, kako kaže, uveren da će međunarodna zajednica usvojiti stav da je neophodno utvrditi istinu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.