Izvor: B92, 11.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena sednica Vlade

Beograd -- Telefonska sednica Vlade na kojoj je trebalo da se usvoji odluka o povećanju plata i novčanoj pomoći radnicima u javnom sektoru neće biti održana, potvrđeno je za B92 iz vlade.

Ministar Milan Marković rekao je gostujući u Vestima B92 da "ne zna razloge otkazivanja sednice vlade, jer ne postoji nijedna prepraka za njeno održavanje i ukazao da je u međuvremenu dobijeno pozitivno mišljenje Skretarijata za zakonodavstvo i Ministarstva finansija".

Marković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je istakao da je veoma važno usvojiti odluku o povećanju zarada radnicima u javnom sektoru, jer je u međuvremenu došlo do poskupljenja osnovnih životnih namirnica za 12,8 odsto i namera vlade je bila da ublaži posledice tog cenovnog udara.

Inicijativa za povećanje plata potekla je sa sastanka predsednika Srbije Borisa Tadića sa predstavnicima sindikata i za cilj ima ublažavanje socijalnih posledica povećanja cene prehrambenih proizvoda i energenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.