Obaveza države da školuje na maternjem jeziku

Izvor: NaDlanu.com, 18.Nov.2011, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obaveza države da školuje na maternjem jeziku

BEOGRAD, 18. novembra 2011. (Beta) - Predsednik Boris Tadić izjavio je u petak da je obaveza i htenje države da se svi djaci u Srbiji obrazuju na svom maternjem jeziku.

BEOGRAD, 18. novembra 2011. (Beta) - Predsednik Boris Tadić izjavio je u petak da je obaveza i htenje države da se svi djaci u Srbiji obrazuju na svom maternjem jeziku."Na taj način ispunjavamo veliku misiju koja obezbedjuje da svako na svom jeziku ima najbolje moguće školovanje, da čuva i gradi identitet svog naroda, a istovremeno voli svoju državu Republiku Srbiju", kazao je Tadić djacima - stipendistima Koordinacionog tela za jug Srbije.Tadić je djacima zahvalio što su došli u Beograd i tako mu, kako je naveo, olakšali posao: "Ja neko vreme nisam bio u vašim krajevima, a doći ću u Bujanovac, Preševo i Medvedju...želim da posetim svako mesto u Srbiji i da se sustretnem sa ljudima iz svakog kraja".Gosti Beograda u petak su 233 djaka iz Bujanovca, Preševa i Medvedje, povodom uručenja stipendija Koordinacionog tela. To je teća generacija djaka iz tog dela Srbije koja dobija državnu stipendiju.Ove godine stipendije su dobila 233 učenika, 27 više nego prošle godini. Svaki stipendista će do kraja školske godine dobijati po 6.000 dinara mesečno.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državne stipendije đacima s juga Srbije

Izvor: Mondo, 18.Nov.2011

Predsednik Boris Tadić izjavio je danas da je obaveza i htenje države da se svi đaci u Srbiji obrazuju na svom maternjem jeziku.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.