O rekonstrukciji sledeće sedmice

Izvor: B92, 19.Feb.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O rekonstrukciji sledeće sedmice

Beograd -- Kako B92 saznaje, premijer Mirko Cvetković će sledeće nedelje dostaviti liderima vladajuće koalicije predlog rešenja za izlazak Vlade iz krize.

Socijalisti još nisu od demokrata dobili predlog za rekonstrukciju Vlade.

Kako za B92 kaže potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović, ta stranka će razmotriti sva rešenja kako u izbornoj godini uticaj socijalista ne bi bio umanjen.

Saga o Vladi se nastavlja, ali joj se izgleda nazire kraj. Mirko Cvetković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će Borisu Tadiću i Ivici Dačiću predložiti dva modela za rekonstrukciju Vlade.

Jedno je smanjenje broja ministarstava koje sa sobom nosi i promenu nekoliko zakona - o ministarstvima, budžetu, pa možda i o Vladi, a samim tim i skupštinsku raspravu.

Druga opcija su personalne izmene. Socijalisti će se izjasniti tek kada čuju konkretan predlog demokrata.

"Videcemo kako se to reperkutuje na uticaj koji mi možemo imati u društvu u narednim mesecima", kaže Slavica Đukić Dejanović.

Odluku Tadića i Dačića čeka i G17 plus. Ministarka omladine i sporta ne želi da otkriva da li je bilo reči i o nekim promenama u njenom kabinetu.

"Kada zvanično budemo znali šta su stavovi, onda ćemo i zvanično komentarisati.Meni nije dosadno u mom sekrtoru, volim ga takav kakav jeste ali i dalje neću o tome komentarisati", kaže Snežana Samardžić Marković.

U LDP-u poručuju da ne učestvuju u razgovorima o rekonstrukciji niti da planiraju da uđu u Vladu. Čedomir Jovanović kaže da će njegova stranka podržati sve evropske zakone u Skupštini i da je već razgovorao sa čelnicima DS-a, SPS-a i G17 plus, koji su se,kako je ocenio, razišli zbog privatnih razloga.

Za hitnu rekonstrukciju zalaže se SPO koja je, kako objašnjava Aleksandar Jugović, potrebna ne samo kako bi se kriza ublažila, već da bi se "stalno na put Miloševićevim kontroverznim biznismenima, sadašnjim tajkunima, njihovom tajkunskom bahatom i monopolističkom poslovanju i izbegavanju plaćanja poreza".
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković sledeće nedelje dostavlja plan o rekonstrukciji Vlade

Izvor: Blic, 19.Feb.2011

BEOGRAD - Premijer Mirko Cvetković će sledeće nedelje dostaviti liderima vladajuće koalicije predlog rešenja za izlazak Vlade iz krize. Socijalisti još nisu od demokrata dobili predlog za rekonstrukciju Vlade, saznaje B92...Cvetković će predsedniku Srbije i Demokratske stranke Borisu Tadiću...

Nastavak na Blic...

Dva modela za rekonstrukciju Vlade

Izvor: RTS, 19.Feb.2011

Stranke koje imaju ministre u Vladi Srbije načelno prihvataju i smanjenje broja ministarstava i personalne promene kao moguće modele za rekonstrukciju kabineta Mirka Cvetkovića. Opozicija se načelno izjašnjava protiv...Smanjenje broja ministarstava ili personalne promene u Vladi Srbije, dva su moguća...

Nastavak na RTS...

Cvetković: Vraćen autoritet vladi

Izvor: Šumadija Press, 20.Feb.2011, 14:05

Vlada ima veći autoritet posle smene ministra ekonomije Mlađana Dinkića, kaže premijer Mirko Cvetković. Sledeće nedelje predlog rekonstrukcije.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.