Izvor: Beta, 04.Nov.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova knjiga u odnosima Hrvatske i Srbije

VUKOVAR, 4. novembra 2010. (Beta) - Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je u četvrtak u Vukovaru da je poseta predsednika Srbije Borisa Tadića važan trenutak u odnosima dve države, izrazivši zadovoljstvo svime što je Tadić izgovorio na Ovčari kod Vukovara.

Upitana da li je tokom susreta s predsednikom Srbije bilo reči o povlačenju medjusobnih tužbi za genocid, Kosor je novinara rekla da odluku o tome donosi vlada Hrvatske, ali da o tome još nije razgovarano, prenosi agencija Hina.

Kosor je zajedno s Tadićem i predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem u Vukovaru razgovarala s predstavnicima udruženja nestalih, kao i sa predstavnicima srpske manjine.

"Sa zadovoljstvom pozdravljam sve ono što je predsednik Boris Tadić izgovorio na Ovčari kao i što se poklonio žrtvi hrvatskih branitelja i civila Vukovara u kojem je u Domovinskom ratu poginulo, po još nepotpunim podacima, oko 1.700 hrvatskih branitelja i civila", rekla je Kosor.

Ona je ocenila da je posetom predsednika Srbije Vukovaru "otvorona jedna nova knjiga" u odnosima dve države. Kosor je takodje izrazila zadovoljstvo što je Hrvatskoj vraćen deo dokumentacije odnesen iz vukovarske bolnice 1991. čemu je bio posvećen najveći deo sastanka sa udruženjima nestalih.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.