Nisu nas zvali u Vladu,a i ne bismo

Izvor: B92, 05.Feb.2015, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisu nas zvali u Vladu,a i ne bismo

Socijaldemokratska stranka nije dobila nikakav poziv da uđe u rekonstruisanu Vladu, o tome čak nije bilo ni razgovora, kaže njen lider Boris Tadić.

On kaže da je cilj takvih medijskih napisa da diskredituju SDS kao opozicionu stranku, dok o eventualnom kandidovanju za šefa države kaže - pitajte me za godinu dana.

U intervjuu Nedeljniku, Tadić je naveo da je više puta rekao da je nezrelo u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politici govoriti "uvek" i "nikad", ali da u "ovakvu vladu i u ovim okolnostima svakako ne bismo ušli".

Dodao je da tu "nisu problem samo SPS i kadrovska rešenja već ukupan ambijent koji ova vlada stvara", ističući da je SDS jedina stvarna opoziciona stranka koja nije na vlasti ni na republičkom ni na pokrajinskom nivou i koja je odbila ulazak i u jednu i u drugu vladu iz principijelnih razloga.

Tadić je rekao da njegova stranka svoje opoziciono delovanje "neće dokazivati time što će doprinositi porastu agresije u javnom dijalogu prostački vičući "stoko" i "đubre", kao što to čine predstavnici DS".

Podseća da su i pre izbora govorili kako je formirao novu stranku da bih ušao u vladu Aleksandra Vučića, i postavlja pitajne "zašto mediji nisu, nakon što smo odbili da uđemo u tu Vladu, pisali o tome da se ispostavilo da su te spekulacije neistinite i zašto nisu o tome razgovarali sa onima iz DS koji su ih iznosili isključivo zarad izbornog rezultata te stranke".

Tadić navodi da je nedavno prihvatio molbu Vučića da u Azerbejdžanu razgovara i o potencijalnom nastavku izgradnje auto-puta između Čačka i Kruševca isključivo zato "što svako ko je u poziciji da pomogne svojoj zemlji trebalo bi to i da uradi".

Dodao je da će nastaviti da radi u interesu Srbije kad god bude mogao i da to nema veze sa njegovim ličnim odnosom prema aktuelnoj vlasti.

Rekao je da su nekompetentni kadrovi danas jedan od Vučićevih najvećih problema, a na pitanje o prelasku njegovih nekada najbližih saradnika "na drugu stranu", poput Jelene Trivan, koja je imenovana za v.d. direktora Službenog glasnika, kaže da "Trivanovu posmatra iz ugodne daljine, uz punu svest da su se takvi prelasci uvek dešavali i da će se uvek dešavati u politici", uz opasku da je SNS prinuđena da pozajmljuje kadrovska rešenja iz drugih stranaka, a da su neka od njih katastrofalna.

"Među njima ima onih koje sam morao da izbacujem iz ministarstva odbrane i DS zbog nedostojnog načina na koji su obavljali svoju javnu funkciju, a koji su u ovoj vlasti postavljeni na izuzetno važne funkcije", kaže Tadić.

Lider SDS kaže da rejting DS nije pao nakon gubitka izbora, već nakon promene njenog rukovodstva i uspostavljanja "ulizičke politike prema Vučiću", koja je promenjena nakon smene Dragana Đilasa s mesta gradonačelnika Beograda.

Na pitanje o tome kako predsednik Srbije Tomislav Nikolić vodi državu, Tadić kaže da je to katastrofalno, a upitan razmišlja li da se ponovo kandiduje za šefa države, navodi da ima još vremena za odgovor i da mu to pitanje treba postaviti za godinu dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Niko nas nije zvao u vladu, u ovakvu ne bismo ni ušli

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2015

BEOGRAD - Socijaldemokratska stranka nije dobila nikakav poziv da uđe u rekonstruisanu Vladu, o tome čak nije bilo ni razgovora, kaže njen lider Boris Tadić ocenjujući da je cilj takvih medijskih napisa da diskredituju SDS kao opozicionu stranku, dok o eventualnom kandidovanju za šefa države kaže...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.